Hlavní obsah

Deník zasloužilého otce - Klacek

Novinky, Robert Fajman

Kdy dojde k okamžiku, kdy se váš roztomilý andílek změní v odsekávajícího fracka, z něhož vám naskakuje husina?

Článek

Trochu přeháním, zatím nemám doma zločince, co po mě jde tím nejnabroušenějším nožem (místotchán je zdatný brusič). To jen naše tříletá Alžběta prochází prvním opravdu nekompromisním obdobím vzdoru a kašle na mě zvysoka. První minimaxipuberta. Hýčkáte to, laskáte, vzděláváte, nadšením se rozplýváte, jak hezky mluví, jak hezky se druží, jak je sladká, jak je hezčí, šikovnější, chytřejší a vůbec, než mnohé ostatní děti (užíváte si iluze, jak jen to jde, vždyť máte doma malého Copperfielda), jen křidélka a vzlétnout. A aniž by to člověk přesně zachytil (píp, píp, časové znamení ohlásí první klackovatění, obalte si nervy něčím hodně izolačním), buch a nevábné podezření, že z vašeho medvídka, světe div se, kde se vzal tu se vzal, je celkem rozmazlený otrava, se jeví jako dosti zhmotnělá a hlasitá jistota.

Jistě, konkurence je konkurence, boj je boj, sestřičce je rok, rodiče se jí věnují a má spoustu privilegií. Dudlík, kočárek a vůbec. Upoutat pozornost stůj co stůj! (Nelze nevzpomenout vtipný díl The Simpsons, kdy Simpsonovic pes a kočka po narození Lízy začali panáčkovat a mluvit, aniž by si někdo všiml.) Bětka zvolila praktiky prostší, ale plně funkční.

Připočůrávání a ignorace veškerých výchovných pokusů. Slyšíš mě? Rozumíš česky? - Neslyším, jsem ohluchlá. Nerozumím, jsem z Anglie, umím jen anglicky. Okamžitě přestaň blbnout a pojď sem! - V žádném případě a nemluv na mě... Alžběto, nezlob mě nebo ti naplácám! -Tak já tě píchnu lízátkem do oka! (Cože?!!!!) Takhle něžná dokáže být naše květinka. Občas propadám skleslosti, kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Jedna vříská v kočárku, druhá sprintuje, jen aby mi zdrhla dřív, než jí lapím a když, hodí hysterák, Hollywood hadr. Jen se všichni podívejte, jak jsem nezvladatelná, tatínek to mírně nezvládá... Takové nesebevědomí jsem měl o čarodějnickém víkendu. Máma odjela na koncert I Am X a mě si podala naše malá puberťačka, až jsem nestačil zírat. A dost. Dost bylo něhy, čert vem nenásilí, já jí fakt dám na prdel, že..., že... Pffff...

Reklama

Související témata:

Související články

Deník zasloužilého otce - Proč?

Proč je nebe modré, tráva zelená, člověk živý, mrtvý, proč máš penis, proč musíme spát a proč se kurva neříká???

Výběr článků

Načítám