Hlavní obsah

Blondýnám do nebe vstup zakázán

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen bojovné feministky, ale i emancipované ženy mají občas výhrady proti křesťanské ideologii. Ta ani při nejlepší vůli nedokáže nastolit rovnoprávnost mezi mužem a ženou. Podle všech biblických textů je žena vždycky ta druhá. Ostatně jak by tomu mohlo být jinak u tvora, který vznikl potupným tvůrčím procesem z Adamova žebra.

Článek

Křesťanská žena může olíznout všech deset ve srovnání s ženou muslimskou. Islámský zákon se netýká jen společenského postavení, ale třeba také práva svědeckého a dědického. Svědectví jednoho muže se rovná svědectví dvou žen. A dědictví mužského potomka je ze zákona dvojnásobné.

Islám zajišťuje mužům absolutní přednost na zemi i v nebeském ráji. V mohamedánském nebi se muž dočká erotických prožitků, které tam poskytují krásné černooké panny. Blondýnám je tam - bůhvíproč - přístup zakázán. Každý zesnulý muž může s těmito pannami souložit tak často, "jak se ve dnech ramadánu postil a kolik dobrého díla vykonal". Jestli se to také líbí těm nebeským pannám, nevíme a zemřelý muslim se o to pravděpodobně nestará.

S pronikáním islámské ideologie do evropských zemí se Evropané zřejmě budou muset vyrovnat i s jinými věcmi, než je zákaz muslimských šátků ve francouzských školách. Zajímavé jsou zejména některé sexuologické aspekty a příkazy týkající se manželského soužití.

Manželství připomíná obchodní smlouvu

Pohlavní styk není nějakou libůstkou nebo zpestřením života, ale striktním příkazem samotného Alláha. Cudnost představuje udržování pohlavního styku pouze s vlastními manželkami a vlastními konkubínami. Ostatní styky jsou necudné. Zákonné manželky mohou být maximálně čtyři. Počet konkubín může být libovolný.

Uzavírání manželství není žádným náboženským obřadem, do toho Alláh nezasahuje. Je to spíš jakási obchodní smlouva. Tu lze v některých případech uzavřít na dobu určitou. Šíitové, nikoli však sunnité, mají povoleno takzvané dočasné manželství. Říká se mu muta. Je to časově předem omezené manželské spolužití, za které žena posléze dostane odměnu.

Většinou do něj vstupují muži, kteří se přechodně zdržují v cizině a jsou vzdáleni od rodiny. Ajatolláh Chomejní prý takové manželství doporučoval i vysokoškolským studentům.

Rozvod manželství je téměř totožný s takzvaným propuštěním nebo zapuzením manželky. Muslim ho může provést trojím hlasitým vyslovením rozlukové formule, třeba i bez udání důvodů. Bohužel se však nedají všechna ta tři prohlášení stihnout najednou.

Během menstruace je přísně zakázán pohlavní styk. Žena se v těchto dnech nesmí ani modlit, dotýkat se koránu nebo vykonat pouť do Mekky. Ale i poutníci, kteří míří na toto posvátné místo, mají zakázaný pohlavní styk.

Při ramadánu se dodržuje sexuální abstinence

Taky při ramadánu jsou sexuální pravidla přísná. Doba sexuální abstinence je shodná s půstem od jídla: od východu do západu slunce. A jak pozná, kdy už začal východ? V okamžiku, kdy od sebe rozezná bílou a černou nit. Od té chvíle nesmí jíst ani souložit.

Když to tak všechno sečteme, nejsou na tom křesťanské ženy zase tak špatně. I když je pravda, že třeba slavný církevní učenec Tomáš Akvinský to tak neviděl. Považoval ženu za zmrzačeného muže. Měl také kuriózní představu o příčinách zplození ženy. Početí děvčátka je prý ovlivněno nějakým zevním zásahem. Nastane třeba kvůli vlhkému jižnímu větru. No vidíte, jak je to jednoduché. A my si pořád marně lámeme hlavu, jak si naplánovat chlapečka nebo holčičku.

Reklama

Související témata:

Související články

Žena jako pachatelka sexuálního deliktu

Muži v sexuálních deliktech vedou. Páchají těchto přestupků a trestných činů mnohem více než ženy. Většina zemí ve svých kriminálních statistikách odhaduje...

Nymfomanie není nemoc

Jeden chce a druhý ne. Odborně se tomu říká: nestejná touha v partnerském svazku. Vsadím se, že tenhle problém by vyhrál anketu nejčastějších sexuálních...

Ženská sexuální agrese

Jakmile je řeč o sexuálním násilí, téměř vždycky si v roli pachatele představujeme muže. Zejména radikální feministické hnutí se snaží často hlásat názor,...

Výběr článků

Načítám