Hlavní obsah

Zákaz hromadného sexu v Kanadě padl

Právo, ČTK, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaz tzv. swingers klubů, kde se scházejí lidé kvůli hromadnému sexu s náhodnými či domluvenými partnery, zrušil kanadský Nejvyšší soud poměrem 7:2 hlasům. Konstatoval, že takový sex mezi plnoletými není prostitucí, ani hrozbou pro společnost.

Článek

"Předtím, než může být jednání označeno jako nemravné a urážející, musí být škodlivé do té míry, že narušuje řádný chod společnosti," řekl předseda soudu Beverly McLachlin.

Pro majitele swingers klubu L'Orage (Bouře) v québeckém Montrealu Jean-Paula Labayea je to vítězstvím v soudní bitvě, která začala policejním zásahem v roce 1998. "Každého šokovalo, že se s námi zachází jako s bandity," cituje ho tisk. "Slíbil jsem sobě i jim, že se budu bránit, a to jsem také dělal," řekl. Po razii v jeho podniku byl totiž se 40 zákazníky zatčen kvůli tomu, že se nacházeli ve vykřičeném domě. Kluby byly nelegální.

Zákazníci klubů se radují

Rozhodnutí však vzbudilo rozhořčení zejména v anglicky mluvících částech Kanady, zatímco ve frankofonní provincii Québec výrok soudu výraznější odmítavé reakce nevyvolal.

"Jde to za rámec toho, co Kanaďané považují za přípustné," řekl Janet Buckingham, ředitel právní a veřejné politiky při Evangelickém společenství Kanady. Zákazníci klubů se ovšem radují. "Zatímco v klubu máme sex, doma se milujeme," tvrdí Michel Delbecchi (48), jenž s manželkou vyhledává tento druh povyražení už 21 let.

Klubová pravidla se po rozhodnutí soudu nijak měnit nebudou. Drogy a podnapilost jsou v bezmála třech desítkách podobných podniků v Québeku zakázané a když přijde na sex, "odpověď ne znamená ne".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám