Hlavní obsah

Deník zasloužilého otce - Tygr a Člověk

Novinky, Robert Fajman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dcera dostala tygra, já Chujoše a manželka Člověka a jahody, halelujah!

Článek

Cink cink, tak kdeže je ten pan Ježíšek, ptá se dvou a půlletá dcera. Už zase valil o dům dál, ale helemese, safra, safra co ti tady nechal!

Hrrr na to! Ano, budu patetický, budu se natřásat dojetím jak vejce v rosolu, beztak mají všichni dovolenou a málokdo tohle pondělí zabloudí k monitoru.

Letošní vánoční nadílka byla tou první, kterou si Alžbětka plnohodnotně vychutnala, tak nelze jinak! (Proč mi Word vytrvale podtrhává zdrobnělinu Alžbětka, coby špatné slovo, když Martinka, Maruška nebo Petruška mu nevadí, arogantní aplikace!) Sám už jsem mírně a nesympaticky zcyničtěl, co se mé účasti na svátcích a tradicích týče, proto není divu, že jsem pookřál a Vánoce mi rázem dávají díky potomkům a jejich nadšení původní smysl a ne jen novou várku fuseklí. (O níž jsem ale nebyl, samozřejmě, ani letos ochuzen!)

Devítiměsíční Julie stěžejní minuty spokojeně prospala, páč Vánoce jí jsou stejně šumák jako cokoliv jiného než nejbližší lidé, věci, jídlo, pití a spaní. Hlavně jde o to, zda je ta či ona věc dostatečně šikovná na to, aby si ji napěchovala do pusy a nejlépe ještě hlouběji, což se jí nedávno poprvé a snad naposled velmi úspěšně zadařilo. V pár výjimečných sekundách, kdy byla mimo náš zorný rádius, vpravila do sebe v tichosti víčko od zázračného krémíčku, kalíšku od Oriflamu (takové to růžové vajíčko, víme, jinak nic proti, ehm). Naštěstí se nám ho podařilo z ní vytřást a vyzvracet, ale scénka to byla dosti Větřelcoidní. Uff, raději pomlčet.

Manželce nadělila příroda už den předem - 23.12. po 18ti měsících klidu a míru velmi nenadšeně uvítala ve svém organismu starou, známou periodu. Nééé!!! Skoro jsem stačil na toaletě zapomenout, co je to vložka a tampón. Už se chová opět jako "normální" žena, čemuž jsem odvykl, ovšem slovy klasika: jak může muž pochopit ženský cyklus, když nechápe ani cyklus máchání automatické pračky? (Collins/Sullivan)

Čímž jsem u svého dárku, parodické knížečky: Ženy jsou z Prsu, muži z Chujoše. Místy opravdu poučná legrace! K periodě jsem drahé přidal encyklopedii Člověk, po níž toužila, Bětku nechal chladným jak vysněný "oblek tygra", který obětavě ušila tchýnina známá krejčová (na každém maškarním první cena jistá!), tak drahé kolo od babičky č.2.

Zvítězila razítka s medvídkem Pú a kachnička s káčátky do vany. Nemamonářské to stvoření. A jedeme dál, sobí spřežení si dá zase rok pohov, ale ono to uteče, než bys řekl autobus. Tak si užijte

Reklama

Související témata:

Související články

Deník zasloužilého otce - Trsnout si

Zbaven schopnosti dorozumět se hlasem, zůstal mi žaludek na vodě a dva ukazováky. I ostatní prsty mi celkem slouží, ale těmi psát beztak neumím. Kdybych...

Výběr článků

Načítám