Hlavní obsah

Interrupce ubližují ženské duši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Ženy, které se z různých důvodů rozhodnou podstoupit umělé přerušení těhotenství, jsou dodnes ve společnosti lidmi odsuzovány. Studie Anne Nordal Broenové z univerzity v Oslu však dokazuje, že nejvíc za takový čin zaplatí samy aktérky zákroku.

Článek

Její výsledky dokládají, že interrupce poznamenává příslušnice něžnějšího pohlaví silněji, než se dosud předpokládalo. Dokonce zřetelně více než samovolný potrat.

Ještě po letech trpí ženy, které se vzdaly možnosti porodit dítě, pocity strachu, viny, studu a smutku. V průběhu všedních dnů nezřídka potřebují všechny síly, aby neblahou událost alespoň na čas vytěsnily z mysli.

Zákrok je relativně bezpečný

Interrupce  je definována jako umělé ukončení těhotenství před dosažením životaschopnosti plodu v určitém vývojovém stupni těhotenství. Odborně provedená interrupce je na rozdíl od minulosti je relativně bezpečná.

A právě pro tyto důvody počet interrupcí ze sociálních důvodů dramaticky vzrostl. Na interrupce lze pohlížet z různých hledisek, nebylo by ale rozumné ženy za takový čin odsuzovat.

Anketa

Jaký máte názor na interrupci?
Je to rozhodnutí každé ženy
83,6 %
Je mi to jedno
1,1 %
Odsuzuji to, je to vražda
15,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3904 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový papež nepřipustí potraty a euthanasii

Nesmiřitelnost vůči používání kondomů a snahám o povolení euthanasie bude jednou z priorit nového papeže. V sobotu to prohlásil Benedikt XVI. ve svém prvním...

Výběr článků

Načítám