Hlavní obsah

Na univerzitě v Hongkongu lze studovat obor podprsenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Zdá se, že Číňané berou podprsenky opravdu vážně. Jistý čínský výrobce provozuje vědeckou laboratoř, kde se prádlo pečlivě bádá. V Hongkongu zase nabízejí studijní obor, v němž je možné se toho o podprsenkách hodně dozvědět.

Článek

Největší čínský výrobce spodního prádla, firma Top Form, která šije podprsenky pro tak slavné značky, jako je Victoria's Secret, Playtex či Maidenform, má dokonce vlastní vědeckou laboratoř.

V ní se experimentuje s novými druhy vycpávek, díky nimž se poprsí správně zdůrazní, přičemž nebudou trpět záda či krční páteř. Tamní vědci už zkoušeli plnit podprsenky vzduchem, ale stejně jako pneumatiky měly tendenci ucházet. Prádlo plněné olejem bylo pro změnu příliš nákladné a těžké. Nyní se testuje tenký typ dutého vlákna podobného tomu, jímž se plní lyžařské bundy.

A až dojdou čínským vědcům nápady, mohou si odskočit doplnit vzdělání do Hongkongu. Tamní Polytechnická univerzita tam otevřela nový vědecký obor "podprsenkových studií", v nichž mohou adepti získat akademický titul.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám