Hlavní obsah

V sexu jsou nejaktivnější Řekové, nejméně stále Asiati

LONDÝN

Řekové už předčili Francouze ve frekvenci pohlavních styků. Asiaté si přitom stále drží poslední příčky. Vyplynulo to z čerstvé studie výrobů kondomů Durex, která byla zveřejněna v úterý.

Článek

Řekové se pro letošní rok stali světovými šampióny v milování. Pohlavní styk mají 138krát ročně. Na dalším místě jsou Chorvaté (134krát ročně) a na třetím Srbové se 128 styky za rok.

Naopak nejméně provozují sex v Japonsku - jen 45 ročně. O něco lépe na tom jsou v Singapuru (73), Indii (75), Indonésii (77), Hongkongu (78), Malajsii (83), Vietnamu (87), Tchaj-wanu (88), Číně (96) a Thajsku (97).

Ze studie dále vyplynulo, že průměrně pozná člověk za život devět sexuálních partnerů, přičemž muži jich mívají více (10,2) než ženy (6,9). Nejvíce jich poznají Turkové (14,5), nejméně pak Indové (3).

Výsledky také ukázaly, že přibližně polovina dospělých je se svým sexuálním životem spokojena. Mužům jen vadí, že se s nimi chtějí partnerky málo milovat. 41 procent by si jich přálo mít pohlavní styk častěji, zatímco častější frekvenci vyžaduje jen 29 procent žen.

Lidé vyhledávají neobvyklá místa

Průměrný věk, kdy lidé začínají pohlavně žít, je 16,3 roku. Výzkum prokázal, že lidé po celém světě jsou v sexu čím dál tím dobrodružnější. Na toaletě se už milovalo 39 procent dotázaných, v posteli rodičů 36% a v parku 31%. Neustále přitom vede postel, tam se miluje polovina respondentů.

Třináct procent mělo sex v práci, jeden z deseti pak ve škole. V autě se nejčastěji milují Italové (82 procent dotázaných), v parku zase Australané (54%).

Co se týče věrnosti, 44 procent dospělých už partnerovi někdy zahnulo. 22% z nich si myslí, že to byl velký omyl.

Průzkumu se zúčastnilo 317 tisíc lidí z 41 zemí. 

Reklama

Související články

Sexuálně nejaktivnější jsou Francouzi

Francouzi v sexuální aktivitě předčili dosavadní přeborníky Maďary. Asiatům přitom stále patří poslední místa. Vyplývá to z z údajů čerstvé studie, kterou...

Výběr článků

Načítám