Hlavní obsah

Prsní implantáty budou lahodit oku i uchu

– LONDÝN
Novinky, Korzo/P

Dosud byly především pastvou pro oči, v budoucnu by však měly mít prsní silikonové implantáty širší využití. Alespoň podle britské technologické firmy BT futurology, která se zcela vážně zabývá myšlenkou, že z nich vytvoří svébytné MP3 přehrávače.

Článek

"Nevidím důvod, proč by měly sloužit pouze k dekorativním účelům a neměly by také mít praktický význam," zdůvodnil budoucí záměr Ian Pearson, vedoucí vývojového oddělení.

Podle údajů má být jedna část hracího zařízení, konkrétně měkké elektronické čipy, zabudována do jednoho prsu a do druhého pak pevný čip, na nějž si může žena zapsat melodie, které má nejraději.

Do sluchátek umístěných na hlavě se pak zvuk dostane prostřednictvím rozhraní Bluetooth. Ke spuštění a vypnutí hudby poslouží dálkový ovladač připevněný na zápěstí.

Přínosné využití

Vědci však nepočítají s tím, že by se tento přístroj využíval pouze ke zpestření volných chvilek, jeho budoucnost vidí i v medicíně. Čipy by mohly varovat před nebezpečím hrozícího infarktu nebo vzestupem krevního tlaku.

Předpokládá se, že nápad získá definitivní podobu až v příštích patnácti letech.

Reklama

Související témata:

Související články

Prsní implantáty prý ženou k sebevraždám

S klidným srdcem už mohou odborníci všem dámám doporučovat, aby si dvakrát rozmyslely pořízení prsních implantátů. Nezávislé výzkumy ve Spojených státech...

Silikonová prsa vydrží i vášnivé milování

V poslední době se objevily zprávy, že silikonové implantáty, které se používají ke zvětšování prsů, při běžném vyšetření na mamografu explodovaly. Tyto...

Výběr článků

Načítám