Hlavní obsah

Britský naháč je s přítelkyní opět na cestách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Stephen Gough, známý jako britský naháč, se znovu vydal na svoji cestu napříč Británií. Znovu jde pěšky a znovu je zcela nahý. Na sobě má jen batoh a solidní turistické boty. Stejně tak v Evině rouše je oděna jeho družka Melanie Robertsová, která ho narozdíl od předchozího pokusu o pochod přes Británii tentokrát doprovází.

Článek

Adam a Eva se vydali na cestu v polovině června z Land's End na jihozápadě Anglie. Jejich záměr projít napříč Británií tak, jak je pánbůh stvořil, jim však pravidelně kazí úřady. Naposledy je zastavili 1. září příslušníci pořádkových sil na předměstí skotského Edinburghu.

Za rušení veřejného pořádku si Gough poseděl pár dní v chládku, z něhož vyšel minulý pátek. Když se však znovu odmítl obléknout, začala se o něj opět zajímat justice. Městský soud v Edinburghu ho však nakonec v úterý pustil na svobodu s podmínkou a projednávání jeho spisu odložil na prosinec.

Nelehký úkol bez zásahu úřadů

"Stále se mluví o lidských právech a lidské důstojnosti a přesto člověka v jeho přirozené podobě posadí do vězení. Je to postavené na hlavu, postrádá to smysl," řekl Stephen Gough. "Zacházejí se mnou, jako bych byl nějaké hnusné zvíře. Ale já jsem jen lidská bytost."

Za dva týdny by chtěli britští naturisté dosáhnout cíle své cesty v John O'Groats, což je nejseverovýchodnější cíp Skotska. Podmínkou ale je, že jim v tom nebudou bránit jako dosud úřady.

Bývalý voják královského námořnictva se pokusil přejít 1400 kilometrů napříč Británií v Adamově rouše už v roce 2004. Ale musel toho nechat ještě než došel do Skotska: dvakrát ho zadrželi a taky si poseděl v cele.

Reklama

Související témata:

Související články

Pouť britského naháče skončila

Nahota je přirozená a všichni to musí pochopit. To si pravděpodobně řekl nudista Stephen Gough a v botách, ponožkách a s batohem na zádech loni vyrazil...

Výběr článků

Načítám