Hlavní obsah

Němci by kvůli kariéře raději žili sami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Stále větší počet obyvatel Německa raději žije bez partnera. Společnému životu překáží kariéra. Vyplynulo to z průzkumu Institutu Ipsos, který byl proveden pro magazín Elle.

Článek

Polovina respondentů vypověděla, že je připravena žít od svého partnera odděleně.  Ze závěrů dále vyplynulo, že sedmdesát procent dotázaných by dokonce akceptovalo dočasný rozchod s partnerem, pokud by to pracovní situace vyžadovala.

Přitom jen málo dotázaných se domnívá, že by vztah na dálku byl perspektivní. Jen sedmnáct procent si myslí, že by je oddělený život  mohl oprostit od každodenních problémů.

Z výzkumu rovněž vyplynulo, že partnerský vztah má větší naději přežít, když mají milenci v kariéře ne příliš vysoké ambice.

Institut Ipsos podrobil anketě tisíc mužů a žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Němci si rádi užívají s boubelkami

Ačkoliv diktát módy ženám ukládá štíhlou postavu, velká část Němců vůbec nehledí na to, jestli jsou jejich partnerky boubelatějších tvarů. Mnozí se naopak...

Německo čeká nápor prostitutek

Kněžky lásky se už nemůžou dočkat, až v Německu příští rok vypukne mistrovství světa ve fotbale. Až čtyřicet tisíc prostitutek se nahrne do země,...

Výběr článků

Načítám