Hlavní obsah

Ženy v Hongkongu začínají být v sexu vstřícnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Obyvatelky Hongkongu začínají být v oblasti sexu o něco vstřícnější než jejich vrstevnice. Vyplývá to z čerstvé studie, která byla zveřejněna v pondělí. Podle ní až osmdesát procent dotázaných odpovědělo, že pohlavní styk s partnerem iniciují právě ony.

Článek

Výzkum naznačil tendenci žen odloučit se od zvyků, které tamním ženám ukládaly zdrženlivost. V současnosti si obyvatelky Hongkongu častěji o sex samy říkají.

Ačkoliv žena partnera ke styku vyzývá v 80 procentech, jen tři procenta z nich tak činí pravidelně. Čtyřicet procent pak uvedlo, že zpravidla iniciativu stejně nechává na mužích. 80 procent respondentek dále vypovědělo, že už někdy řeklo partnerovi, kde je má hladit. 70 % se jich dále přiznalo k masturbaci.

Podle Stanislause Laie, prezidenta Spolku pro sexuální výchovu jsou ženy v Hongkongu stále relativně konzervativní, ačkoliv je v této oblasti znát významný posun. Jejich částečné osvobození ze závislosti na mužích je dáno možností vzdělávání a finanční nezávislostí.

Podle Laie mají například předmanželský sex tři ženy z deseti, což je nízký počet ve srovnání s vyspělými zeměmi.

Výzkum provedla Univerzita v Hongkongu na vzorku 250 žen ve věku od dvaceti do třiceti let. Výsledky zveřejnil list South China Morning Post.

Reklama

Související témata:

Související články

Hongkong zaplavily svatby

V Hongkongu se začali lidé více ženit a vdávat. Očekává se, že letos bude počet novomanželů nejvyšší od roku 1997, uvedla v pondělí místní média. Odborníci...

Problém v Hongkongu: jak se dělají děti?

Stále více mladých manželských párů v Hongkongu poslední dobou vyhledává odborníky, u nichž se dožadují rad, jak založit rodinu. Tamní obyvatelé jsou zkrátka...

Výběr článků

Načítám