Hlavní obsah

Francouzka porodila na parkovišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROUEN

Šťastně skončil příběh nečekaně rychle postupujícího porodu. Maminka už ani nestačila dojet do nemocnice a nakonec porodila v autě na soukromém parkovišti lékárníka.

Článek

Čtyřiatřicetiletá Delphine Blonová z francouzského městečka Tronquay měla své třetí dítě porodit až 6. září. Dítě deroucí se na svět však o sobě dalo vědět dříve a překvapilo tak oba rodiče, kteří v tu chvíli zrovna jeli ve voze.

Do nemocnice to už ale nestihli. Muž musel zastavit na nejbližším parkovišti. To slouží tamnímu lékárníkovi, jehož posléze vyzval, aby mu s porodem pomohl.

"Zašel jsem pro lékárníka, který hned ochotně přiběhl," vyprávěl Antoine, šťastný otec. "Miminko nejprve vystrčilo hlavičku, lékárník mu pak pomohl na svět." Dítě se tak narodilo přímo uprostřed parkoviště, vážilo 3,06 kilogramu. Dostalo jméno Nils.

"Položil Nilse na břicho matky a pak jsme už jen čekali na záchranku," pokračoval tatínek. Matka i dítě byly poté převezeny do nemocnice. Oběma se daří dobře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám