Hlavní obsah

Vysloužilý tankista mění pohlaví, platí to vláda

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUCKLAND

Po celý produktivní život se Vicki Harvey (73) pohyboval v ryze chlapské společnosti. Byl profesionálním vojákem v novozélandské armádě, kde sloužil jako řidič tanku. Teprve před sedmi lety se v mužském těle přestal cítit dobře a spokojeně. Uvědomil si, že je v nitru vlastně ženou.

Článek

Harvey však měl pořádně hluboko do kapsy na to, aby zaplatil za operaci požadovanou částku, která v přepočtu činí téměř půl miliónu korun. Usoudil tedy, že by mu mohla pomoci vláda.

"Předtím než zemřu, bych se chtěl seberealizovat jako žena," napsal Harvey v dopise vládě. Po dlouhém zvažování všech pro i proti státní orgány souhlasily s tím, že požadovanou sumu opravdu uhradí.

Vicki Harvey měl zkrátka štěstí. Stal se totiž jedním z mála transsexuálů, jimž na chirurgický zákrok uskutečněný v rámci vládního programu přispěla novozélandská administrativa. Projekt pomáhá lidem, kteří se nedokáží smířit s pohlavím od přírody.

Teď Vicki jen vyčkává na operaci a těší se na den, kdy požádá o změnu křestního listu a v rubrice pohlaví se už navždy zaskví toužebně očekávané slůvko ženské.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám