Hlavní obsah

Brunejský sultán se potřetí oženil

BANDAR SERI BEGAWAN

Jeden z nejbohatších mužů na světě, brunejský sultán Hassanal Bolkiah se před několika dny znovu oženil. Ve svých 59 letech pojal za manželku 26letou bývalou televizní reportérku Azrinaz Mazhar Hakimovou z Malajsie. Oznámil to ve čtvrtek v oficiálním komuniké sultánův osobní tajemník.

Článek

Jedním dechem ale popřel zvěsti, že by monarcha na příští měsíc připravoval mohutné oslavy svého sňatku. Svatba se konala v sobotu v noci v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru v paláci, který patří sultánovi, jenž ho při pobytu v sousední zemi užívá. Na obřadu bylo přítomno kromě rodiny a příbuzných jen pár nejbližších přátel, kteří si však nesměli s sebou vzít fotoaparáty.

V únoru 2003 se sultán po více než jednadvaceti letech manželství rozvedl se svou druhou manželkou, někdejší letuškou Mariam Abdul Azizovou, která je brunejsko-japonsko-skotského původu. Povila mu dva z jeho čtyř synů a dvě z jeho šesti dcer.

Po sultánově boku však nadále zůstává jeho první manželka Anak Saleha, kterou si vzal v roce 1967 a jejichž syn Haji Muhtadee Billah je i následníkem trůnu.

V tomto malém sultanátu s 370 000 obyvateli, který leží v severním cípu ostrova Borneo, je polygamie legální už vzhledem k islámu, který zde mezi náboženstvími převažuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám