Hlavní obsah

Ženy: najít dobrého muže je fuška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Obyvatelky Nového Zélandu, jejichž věk se pohybuje kolem třicítky, naříkají. Podle nich je v současné době velmi těžké najít vhodného partnera. Tvrzení vyplývá ze statistických údajů - v zemi žije o 24 tisíc více žen než mužů.

Článek

Upozornil na to australský demograf Bernard Salt, který tamní poměry studoval. "Opravdu, pokud jste 34letá heterosexuální žena z Nového Zélandu, máte stejně velkou šanci, že najdete partnera ve vašem věku, jako žena v pětaosmdesáti letech," přiblížil odborník.

Vysvětlení je přitom velmi prosté. Obyvatelé Nového Zélandu ve dvaceti letech často odjíždějí za zkušenostmi, studiem či pracovními příležitostmi do zahraničí - do Evropy nebo Austrálie. Tento trend přitom již trvá desítku let.

Zatímco ženy se po několika letech vracejí do rodinného hnízda, muži v cizině zakotví, najdou si partnerku a založí v zahraničí rodinu. Na Novém Zélandu je pak jejich potenciální partnerky logicky postrádají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám