Hlavní obsah

Ženě v kómatu se narodila holčička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RICHMOND

Šestadvacetileté Američance, kterou lékaři skoro tři měsíce udržovali v kómatu, se v úterý narodila holčička. Dítě přišlo na svět po sedmi měsících těhotenství. Informovaly o tom americké sdělovací prostředky.

Článek

Lékaři ženu v kómatu udržovali jen proto, aby mohla plod donosit a přivést na svět. [celá zpráva] Během porodu císařským řezem nenastaly žádné komplikace. Miminku se daří dobře.

Holčička dostala jméno Susan Anne Catherine Torresová, po porodu vážila 812 gramů a měřila 34 centimetrů. V červenci byla již v těle matky natolik vyvinutá, že lékaři usoudili, že by mohla po porodu přežít. Dítě je nyní na jednotce intenzívní péče v nemocnici ve Virginii.

Její matka Susan Torresová upadla do kómatu letos v květnu, když se jí do mozku rozšířil zhoubný nádor. Podle jejího manžela Jasona Torrese přestal ženin mozek tehdy fungovat.

Jason opustil svou práci, aby mohl o svou ženu pečovat. Rodina za poslední dva týdny obdržela částku 400 tisíc dolarů (asi 10 mil. Kč) od dobrovolných dárců z celého světa na pokrytí nemocničních výdajů. Týdenní pobyt na klinice přitom vyjde na desítky tisíc dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám