Hlavní obsah

Japonský lékař dohazuje dobrovolníky pro sex

Právo, hof
TOKIO

Šéf sexuologické ordinace na okraji Tokia poskytuje zájemkyním neobvyklou službu. Za zhruba stodolarový poplatek předloží pacientkám katalog fotografií 45 mužů, které ženy mohou kontaktovat a domluvit si s nimi schůzku. Ta mnohdy končí v posteli.

Článek

Pánům je mezi šestatřiceti a šedesáti lety, oblékají se a vystupují elegantně a mají za povinnost především v intimním rozhovoru ženám pozdvihnout sebevědomí, načež pak setkání obvykle - nikoli však nutně - končí sexem v hotelovém pokoji.

Doktor Kim Myong-gan, který tuto službu poskytuje, není žádný pasák, nýbrž uznávaný lékař. Docházejí k němu ročně dvě stovky vdaných žen, z nichž se mnohé intimně nestýkaly se svým manželem až dvacet let a některé zůstaly panny i mnoho let po svatbě. Vinu na tom obvykle nesou tamní workoholici, kteří pro samou oddanost ke svému podniku ani nemají kdy se vyspat, natož aby jim zbyl čas věnovat se ženě.

Nízká roční výkonnost

Tím se také vysvětluje, proč se podle statistik průměrný Japonec věnuje sexu pouze 46krát v roce, zatímco Číňané v Singapuru a Hongkongu tak činí 79krát, Číňané na pevnině 90krát a Francouzi dokonce 137krát za rok.

"Ženy, které mě vyhledávají, milují své manžely a nechtějí se rozvést," řekl doktor Kim. "Jejich problém spočívá v tom, že manželé ztratili zájem o sex nebo o něj nestáli od samého počátku. Řada mužů považuje manželky za své náhradní matky, nikoliv za ženy s vlastními sexuálními a emočními potřebami," dodal.

Zatímco chlapům slouží velice rozvinutý průmysl pornografie a placených sexuálních služeb, ženám se možnost spravit si sebevědomí obdobným způsobem nedostává.

Doktor Kim se během pohovoru snaží hlavně přesvědčit deprimované pacientky, že jsou k světu a že sexuální život pro ně ještě zdaleka neskončil. Samotný sex s dobrovolníkem pak označuje za klíčový krok k tomu, aby si ženy pozvedly ztracené sebevědomí. K tomu ještě radí jíst zdravě a cvičit, a tak povzbudit své čchi - tedy proud životní energie.

Reklama

Související témata:

Související články

Japonští manželé spolu málo mluví

Japonské sezdané páry stráví jen málo času vzájemnými diskusemi. Podle průzkumu zveřejněného v pátek spolu manželé mluví jen devadesát minut za víkend. Více...

Japonky mohou manžele zavřít do krabice

Někteří manželé tráví volný čas shrbeni nad počítačem, pouštějí si k tomu nahlas televizi a podlahu bytu pokrývají nejrůznějším odpadem. Japonská firma proto...

Výběr článků

Načítám