Hlavní obsah

Ugandský poslanec slibuje odměnit panny

KAMPALA

Odměnit dívky za cudnost se rozhodl jistý ugandský poslanec. Slíbil, že vyjdou-li ze školy jako panny, budou za ně zaplaceny univerzitní poplatky. Napsal to ugandský vládní deník New Vision.

Článek

Zákonodárce Sulaiman Madada se dal slyšet, že všechny dívky v jeho distriktu, které se chtějí tohoto programu s cílem podpořit vzdělanost mladých žen zúčastnit, se podrobí gynekologické prohlídce. Ta má potvrdit, že jsou skutečně neposkvrněné.

"Podmínkou je, že studentka musí být panna a z distriktu Kayunga," řekl Madada oficiálnímu vládnímu deníku New Vision.

Hrozba viru HIV

Zákonodárce také apeloval na studenty, aby brali život zodpovědně, a vyzval rodiče, aby potomkům objasnili nebezpečí nákazy virem HIV, choroby AIDS a dalších sexuálně přenosných onemocnění. "Naše děti by měly být seznámeny s riziky, které s sebou nese předčasný a nechráněný sexuální styk," řekl.

Uganda byla kdysi považována za epicentrum globální epidemie HIV, díky osvětové kampani vlády se ale podařilo míru nákazy srazit ze 30 procent v některých oblastech počátkem 90. let na zhruba šest procent.

Kayunga ve střední Ugandě je domovem asi 300 000 lidí. Podle odborníků je oblastí s jedním z nejvyšších počtů případů AIDS v zemi. Více než 80 procent rodin ztratilo vinou této zákeřné nemoci nejméně jednoho člena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám