Hlavní obsah

Ženy se začnou proměňovat ve své matky v 33 letech

Vztahy mezi dcerami a matkami bývají mnohdy komplikované. Dcery do dospělého života často vstupují s předsevzetím, že udělají vše, aby byly jiné než jejich matky, ať už v životních rozhodnutích, chování či rodičovských postojích. Podle nejnovější studie se jim to pravděpodobně stejně ale úplně nepodaří. V určitém věku přijde zlom, kdy se ženy začnou měnit na své matky a často tak začnou dělat věci, které samy předtím odsuzovaly.

Foto: Profimedia.cz

Ve 33 letech ženy začnou přebírat matčiny zvyky, vkus i postoje.

Článek

Podle studie, kterou provedl londýnský chirurg Julian De Silva, se ženy začnou měnit k podobě svých matek, když dosáhnou věku 33 let. Tehdy začnou přebírat jejich zvyky, vkus i postoje, aniž by do té doby tušily, že k čemukoli z toho mohou inklinovat. To platí zvláště v případě, že žena nedávno porodila své první dítě.

Toto chování zahrnuje přijímání stejných rčení, provozování stejných koníčků, a dokonce i sledování stejných televizních pořadů jako jejich matky. Také muži se zhruba v tomtéž věku začínají proměňovat ve své otce, uvedl De Silva. Začne se jim líbit stejná hudba a přijímají shodné politické postoje.

Krom toho, že se začínáme chovat jako naši rodiče, mnozí z nás se jim také s postupujícím věkem začínají více podobat. „Hlavním spouštěčem je, když se staneme rodiči, a důležité jsou také faktory z životního stylu,” tvrdí De Silva.

„Je to nevyhnutelná součást stárnutí, ale zároveň jde o proces, který se mnoho lidí snaží co nejvíce odsouvat. Proto se také tento věk shoduje s dobou, kdy lidé průměrně absolvují první zákrok plastické chirurgie,” dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Být supermáma je nesplnitelná mise

Upravená žena s úsměvem pluje naklizenou domácností a servíruje rodině zdravou a chutnou večeři, na kterou nakoupila čerstvé suroviny po cestě z práce. Většina...

Poradna: Když dospělý syn nechce opustit mamahotel

Podle statistik téměř polovina dospělých dětí bydlí v Česku u rodičů. Řada z nich tak činí jen z finančních důvodů, ale jsou i tací, jež využívají služeb svých...

Temné matky a jejich dcery

Lucie Jandová a Dana Kaplanová zaznamenávají a rozebírají skutečné příběhy tragických vztahů dcer s chladnými matkami. Předesílají, že do práce na publikaci...

Výběr článků

Načítám