Hlavní obsah

Tři důvody, proč o vás muži rychle ztrácí zájem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovala jste se do muže, a ač z vaší strany bylo vše skvělé, stejně vás opustil a vy jste pak strávila spoustu času hledáním důvodu, proč tak učinil? Podle odborníka na vztahy Jamese Allena Hanrahana za tím stál pravděpodobně jeden ze tří možných důvodů, kvůli kterým muži na počátku vztahu nejčastěji ztrácejí zájem.

Foto: Profimedia.cz

Muži ke vztahu často přistupují zcela jinak než ženy.

Článek

1. Měli jste sex příliš brzy

Sex hned na první schůzce příliš brzy odvádí pozornost od toho, aby vás muž poznal jako lidskou bytost. Důvodem číslo jedna, proč muži ze vztahů utíkají, je ten, že vás vnímají jen jako objekt k uspokojení svých sexuálních potřeb, a ne jako někoho, s kým si rozumí a je jim i jinak dobře.

Chcete-li po muži víc než jen pár fajn společných nocí, pak se snažte hned na začátku odolat pokušení a držte si ho více od těla. Pokud mu hned na začátku řeknete: „Ani nevíš, jak moc mě přitahuješ, jsi neuvěřitelně sexy, ale než se s tebou budu milovat, chci tě poznat víc,” rozhodně vás okamžitě neodstrčí.

Naopak, bude vás sice dál přemlouvat, ale jakmile ucítí, že svá slova myslíte vážně, začne se o vás více zajímat.

Muži jsou v tomto směru trochu jako děti - chtějí vše jen do té doby, dokud to nedostanou. Pak o to ztrácejí zájem. Zamilují se tak jen do žen, u kterých mají potřebu je poznat a k jejich získání musí vyvinout nějaké úsilí.

2. Začnete toužit po skutečném vztahu

Často se stává, že muži k chození přistupují zcela jinak než ženy. „Přestože s vámi tráví více času a je jim s vámi v podstatě dobře, nedávají vašemu společnému životu velkou důležitost. Chtějí si jen užívat, a ne se jakkoliv vázat a přebírat zodpovědnost za vaše pocity,” vysvětluje na svém blogu Hanrahan.

Když se jich tak ženy zeptají, jak to s nimi skutečně myslí a zda by s nimi chtěli společně žít, utíkají.

3. Jste nekompatibilní

Někdy si dva lidé jednoduše po všech stránkách nesedí a muži jsou prvními, kteří to poznají a vztah zbytečně neprotahují. Důvodů k vzájemné nekompatibilitě přitom může být hned několik - od různých životních plánů přes jiný pohled na svět, až po neuspokojivý sex.

Muži obvykle neradi investují svou energii i čas do něčeho, čemu nevěří a vy je těžko přesvědčíte, že tomu tak není. Někdy je prostě lepší se smířit s realitou než si za každou cenu cokoliv vynucovat.

Anketa

Máte zkušenost se sexem hned na první schůzce?
Ano, byl skvělý, ale vztah nefungoval
19,9 %
Ano, a byl z toho moc hezký vztah
19,3 %
Ano, sex je pro mě důležitý
5,6 %
Ano, a byl to pěkný trapas
5,7 %
Ne, to není nic pro mne
41,1 %
Ne, zatím jsem k tomu nenašla odvahu
3,1 %
Ne, nikdy to po mně žádný muž nechtěl
5,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4665 čtenářů.

Reklama

Související články

Jak nalézt skutečnou lásku

Najít lásku svého života nemusí být vůbec složité. Je ale zapotřebí nehledat odpovědi a chyby u druhých, ale u sebe samých. Vztahy totiž velmi významně...

Výběr článků

Načítám