Hlavní obsah

Co o vás mohou prozradit sexuální fantazie

Novinky, das

Naše sny a fantazie nám pomáhají prožít něco, co je ve skutečném životě nemožné, nebo se alespoň zdá nedosažitelné. Nejinak je tomu u představ se sexuálním obsahem. Nejčastěji sníme o tom, co si z nějakého důvodu nemůžeme dopřát, ať už nám v tom brání stud, nepraktičnost či společenské zábrany.

Foto: Profimedia.cz

Nejčastěji sníme o tom, co si z nějakého důvodu nemůžeme dopřát.

Článek

Intimní fantazie mají své místo i při milování. Zvláště ženám pomáhají snáze se vzrušit a dosáhnout uspokojení. Je ale důležité i o těchto představách se svým protějškem mluvit, jelikož budou-li se milenci oddávat jen svým představám, navzájem se v podstatě začnou míjet.

Pozor však na odhalování skutečně nejskrytějších představ. Ne každý protějšek unese, že si při sexu představujete její/jeho nejlepší(ho) kamarádku/kamaráda či že sníte o sexu ve třech, kdy je třetí osobou váš kolega/kolegyně z práce.

Nejběžnější fantazie

Mezi nejběžnější sexuální fantazie patří ty, jež v sobě nějakým způsobem zahrnují prvky nadřazenosti či podřízenosti.

„Představa, že jeden z milenců je naprosto vydán na milost či nemilost tomu druhému, je pro mnoho lidí nějakým způsobem přitažlivá. Partner v podřízeném postavení může být například určitým způsobem spoután. Svou pasivitou se tak vzdává vší odpovědnosti za průběh milování a je mu dovolováno jen erotické vyžití vyplývající z jeho submisivního postavení. Naopak aktivní partner celé milování řídí - jeho úlohou je sexuální rozkoše poskytovat, což zase přináší sexuální uspokojení jemu,” vysvětluje spisovatelka Linda Sonntagová v knize Nejlepší erotické techniky.

Fantazie spojené s bitím patrně souvisí se zážitky z dětství. Bití, poutání a otročení druhému jsou bolestivou cestou za sexuálními slastmi pro ty, kteří si přejí uniknout ze zodpovědnosti upřímných dospělých vztahů.

Někteří lidé sní o milování v konkrétním oblečení či tkanině. „Kůži si lidé spojují se spoutáváním, u hedvábí láká jeho hebkost a průsvitnost, když je mokré, u kožešin zase podobnost s ochlupením v ohbí, u latexu jeho schopnost obepínat postavu,” upozorňuje Sonntagová.

Především muži pak občas fantazírují o zuřivých vášních, únosech a znásilňování. V takových případech je v představách muže odměnou za jeho násilnosti dosažení rozkoše partnerky. Důsledkem těchto postojů je nedostatek jistoty a přesvědčení, že v nenásilné skutečnosti by po něm partnerka mohla opravdu plně toužit.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám