Hlavní obsah

Disciplinovaní lidé si užívají kvalitnější sex, tvrdí vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spontánnost je jedna z vlastností, která se ženám na mužích líbí. O to více zarážející zjištění je, že podle vědců mají kvalitnější sex lidé, kteří jsou naopak disciplinovaní a organizovaní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Studie německých vědců, která byla zveřejněna minulý měsíc v časopise Journal of Sex Research, naznačuje, že lidé, kteří mají tendenci si věci plánovat a svědomitě chodí včas, opravdu mohou vést lepší sexuální život.

„Vyšší svědomitost může být zejména v dlouhodobých vztazích prospěšná, zejména proto, že souvisí s usilováním o uspokojující sexuální život nebo s odložením vlastních potřeb a zájmů ve prospěch partnerky,“ říká jedna z autorek studie Julia Veltenová pro Huffington Post.

„Jakmile vyslovíte slovo plán, lidé se obvykle zděsí, ale pravdou je, že plánování znamená úsilí a přemýšlivost,“ vysvětluje Veltenová.

Souhlasí s ní i sexuální terapeutka Vanessa Marinová, která dokonce tvrdí, že i samotné plánování sexu je vhodné, a to zejména, pokud máte přeplněné diáře.

„Svým klientům říkám, že když je pro nás něco skutečně důležité, tak si to obvykle naplánujeme a stejné je to i se sexem. Nespoléhejte pouze na spontánní sex, v dlouhodobém vztahu se musíte snažit,“ radí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám