Hlavní obsah

Co o ženách prozradí dlouhé prsty, velká prsa nebo barva vlasů

Novinky, bok

Délka prstů na rukou, barva vlasů, očí, velikost rtů nebo ňader. Podle toho všeho se dá o ženě zjistit řada věcí. Tvrdí to odborníci ve své nejnovější studii, ve které se zaměřili na zjištění, co různé tělesné partie vypovídají o ženské inteligenci, osobnosti i zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Víte, co o ženách prozradí například barva jejich vlasů?

Článek

Výzkum provedený odborníky z Nottingham Trent University ve Velké Británii mimo jiné naznačil, že blondýnky jsou lepší v posteli, ženy s větším poprsím pak oplývají vyšší inteligencí. To ale rozhodně není všechno.

Přehled nejzajímavějších zjištění přinesl server Daily Mail.

Ženy s delšími prsty na rukou jsou v sexu odvážnější

Hormon testosteron dává ženám sexuální apetit, stejně tak se podílí na délce prstů na rukou, přesněji na jejich vývoji v děloze, tvrdí vědci z McMaster University v kanadském Ontariu.

Delší prsteníček v porovnání s průměrnou hodnotou pak u žen naznačuje 'mužský' styl sexuálního chování, což může značit i větší nestálost ve vztazích.

Modrooké ženy jsou vnímavější a chytřejší

Ženy s modrýma očima jsou častěji úspěšné v akademické oblasti, jak uvedli odborníci z University of Louisville v USA. Vycházejí z toho, že jsou tyto ženy lepší v dlouhodobém plánování. Ženy s hnědýma očima jsou podle nich naopak rychlejší v časovém rozhodování a chování, proto jsou úspěšnější ve sportu.

Blondýny jsou lepší v posteli, brunetky víc vydělávají 

Ženy, které si barví vlasy na blond, jsou sebejistější a lepší v posteli, tvrdí odborníci z Nottingham Trent University.

Brunetky jsou oproti nim úspěšnější v dlouhodobých vztazích a vydělávají v průměru více peněz.

„Ženy, které se odbarví na blond, si rychle zvykají na privilegia s tím spojená, předně na vyšší pozornost mužů. Jsou také více sebejisté ohledně svých schopností. Brunetky mají proti nim tendence pracovat tvrději a neočekávají tolik zvláštního zacházení,” uvedla k tomu psycholožka Catherine Salmonová z University of Redlands v americké Kalifornii, která se zabývá kromě jiného i spojením barvy vlasů u žen s jejich chováním.

Zrzky nemají rády zubaře

Ženy s přirozenou zrzavou barvou vlasů častěji než jiné odkládají návštěvu zubaře, ukázal výzkum nemocnice Cleveland Clinic v americkém Ohiu. Je to nejspíš tím, že jsou mnohem citlivější na bolest.

Dřívější studie pak zjistila, že ženy s kaštanovými vlasy jsou rezistentní vůči anestezii, potřebují o zhruba 20 % vyšší dávku, aby byla účinná. Podle některých tvrzení za to může gen, který u těchto lidí ovlivňuje citlivost a vnímání bolesti.

Větší prsa značí vyšší IQ

Ženy s větším poprsím dosahují v inteligenčních testech v průměru o 10 bodů více než dámy s menšími ňadry. Hormony, které se podílejí na velikosti ňader, se podle odborníků rovněž podílejí na výši inteligence.

Dlouhé nohy značí nižší riziko cukrovky 

Dlouhonohým kráskám podle zjištění odborníků z Bristolské univerzity ve Velké Británii hrozí menší riziko rozvoje cukrovky. Podle nich se totiž v dětství pravděpodobně stravovaly zdravěji.

Velké rty značí trvalou lásku 

Dámy pyšnící se velkými rty mají o 57 % vyšší pravděpodobnost na setrvání v dlouhodobém vztahu - muži tuto vlastnost hodnotí navíc jako velice atraktivní.

Plné rty také poukazují na mladší věk své nositelky. S přibývajícími roky ztrácejí kolagen a zužují se.

Postava typu přesýpacích hodin značí plodnost

Ženy s postavou tzv. přesýpacích hodin nemívají problém s plodností, snadněji otěhotní, rovněž mívají menší potíže při porodu než například jejich hubené kolegyně. Podle zjištění vědců mají v těle až o třetinu více hormonů, které mají vliv na plodnost.

Dlouhé paže jsou sexy 

Dámy s dlouhýma rukama jsou pro muže atraktivnější, tvrdí odborníci z University of New South Wales v australském Sydney. Autor studie Robert Brooks věří, že jsou velmi vhodnými partnerkami, nicméně nevysvětluje proč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám