Hlavní obsah

Časté sexuální zranění, které trápí řadu žen

Novinky, bok

Milování s partnerem patří mezi činnosti, které si většina žen více než užívá. I přesto může při sexu u mnohých z nich dojít ke zranění, ať už vinou nedostatečného vzrušení či náruživějších praktik partnerů. Jedním z nejčastějších bývá podráždění děložního hrdla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O tom, jak k podráždění děložního hrdla dochází, a jaké jsou jeho nejčastější příznaky, by měla být informována každá sexuálně aktivní žena. Ani ne tak proto, že by šlo o něco vyloženě nebezpečného, případně dlouho léčitelného, ale spíše proto, že jde o zranění, které je u žen mnohem častější, než vůbec tuší.

Hlavní důvod, proč k takovému zranění dochází, je jednoduchý - nedostatečná stimulace a vzrušení ženy před samotným stykem. Podráždění pak na sebe nenechá v mnoha případech dlouho čekat - projevuje se nejčastěji velmi nepříjemnými křečemi, krvácením, bolestí při pohlavním styku a také bolestí v podbřišku.

K podráždění může častěji docházet v období před menstruací, někdy je na vině i velikost mužova penisu.

Nezapomínejte na dostatečnou předehru 

Jak uvádí server Daily Record, závažnost podráždění děložního hrdla, jehož příznaky nejčastěji odezní do 24 hodin od styku, se rozhodně nedá srovnávat se závažností jiných sexuálních zranění, přesto dokáže ženě dost znepříjemnit život.

I proto by partneři neměli zapomínat na dostatečnou předehru, která by podle vyjádření odborníků měla trvat v rozmezí 20 až 30 minut. Rovněž doporučují nenáročnější sexuální pozice.

Pokud už k podráždění dojde, je nejlepší a nejrychlejší pomocí užití běžně dostupných léků na mírnění bolesti, pokud jsou obtěžující. A samozřejmě odpočívat a zůstat v klidu, příznaky ve většině případů během několika hodin samy odezní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám