Hlavní obsah

Muži a ženy se mohou vzájemně obohacovat

– PRAHA
Novinky, Korzo/P

Ačkoliv jsou muži často dáváni do protikladu k ženám a v debatách o jejich možné vzájemné shodě a porozumění převažují spíš skeptické názory, není to třeba brát natolik pesimisticky. K většímu porozumění mezi oběma pohlavími by však bezesporu přispělo, kdyby jejich zástupci projevili ochotu a začali přejímat přednosti opačných pohlaví.

Článek

Představitelkám něžnější poloviny lidstva by rozhodně neškodilo, kdyby stejně jako muži, namísto dlouhých debat, rázněji přikročily k činům a nesnažily se s protějškem diskutovat o detailech záležitostí, které jsou mu naprosto jasné.

Přílišná nerozhodnost v intimní oblasti

Rovněž k sexu by měly přistupovat poněkud přímočařeji. Pokud o něj mají stejný zájem jako jejich partner, měly by si ušetřit prvotní velkou odmítací show, kterou mnohdy završují následným vysvětlováním, obhajobou a reptáním.

Místo počítání kalorií v jednotlivých soustech, které dámy pozřou, je účinnější posilovat si sebevědomí. Jídlo je třeba nechápat jako hřích, ale zcela specifickou kvalitu života. V zaměstnání by měly projevovat větší sebedůvěru a nečekat, že jim nadřízený pochvalně poklepe na rameno, ale měly by být hrdé na to, co dělají a mají nacházet v práci uspokojení. Každý úspěch totiž vnitřně posiluje i bez okázalého souhlasu šéfa.

Navíc by se ženy neměly doma odreagovávat za křivdy, jež se přihodily ve vnějším světě, nekomentovat nesouhlasně jakýkoli rodinný svár a hlavně se vystříhat hlubokého sebezpytování a vyjmenovávání všech domnělých i skutečných provinění. Pokud už je výměna názorů nevyhnutelná, je třeba se držet podstaty věci a nesnažit se třeba převádět řeč o jasném flirtování na nepořádek, jejž po sobě zanechal jeden z účastníků hádky v koupelně. A hlavně nedělat ze všeho příliš velké drama.  

Muži by měli odstranit hlavně ješitnost

Ani muži však nejsou dokonalí a mají se od opačného pohlaví co učit, například pokud jde o uraženou ješitnost. Místo toho, aby si ji hýčkali, měli by si uvědomit, že vlídné a láskyplné slovo vyřčené v pravý čas dokáže udělat přímo zázraky.

K partnerce by měli přistupovat nikoli jako k objektu, který dokáže ukojit jejich momentální pohlavní potřebu, ale změnit ryzí sexuální akt v dlouhodobější milostnou hru, která přinese uspokojení oběma aktérům.

Neměli by zazlívat domácí kuchařce, že trvá na pečlivé úpravě stolu, která dokáže potěšit nejen oči, ale také žaludek, a násobí celkové vyznění podávané stravy.

Pánové by se také měli vyhnout zatracování zdravých jídel, neboť i ta mohou být velice chutná. Nemají dále pokládat zaměstnání za jediný smysl života, nezbytné místo má v něm i soukromí. Důvody možných sporů by neměli předem považovat za malicherné a hloupé, každý z nich mívá reálný základ. Vyhýbat se jejich řešení odchodem do oblíbené hospůdky ovšem také příliš nesvědčí o toleranci a vzájemném pochopení, ale pouze o snaze zamést všechny problémy pod stůl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám