Hlavní obsah

Předvánoční čas jako jedno z nejrizikovějších období pro partnerské vztahy

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce z pohledu partnerských hádek patří mezi nejrizikovější období v roce. Což potvrzují i průzkumy, podle nichž se na Štědrý den pohádá až polovina rodin. Předvánoční shon a touha po dokonalosti tak může vánoční pohodu a klid proměnit ve stres a utrpení. Vzácností bohužel nejsou ani rozchody.

Foto: Profimedia.cz

Předvánoční stres a shon mohou vyústit v partnerské problémy.

Článek

Předvánoční stres se týká především žen, které mají na sebe i své okolí velké nároky. Jejich představa dokonalých Vánoc mnohé kolem nich přivádí k šílenství. Přitom všechen stres podstupují v touze po tom, aby si o Štědrém dnu užily konečně pohodu, kterou během roku běžně neprožívají.

Realita je potom ale zcela jiná než původní očekávání. Ve většině případů se zmiňovaná pohoda nedostavuje, naopak se stres ještě víc stupňuje a rázem je tzv. oheň na střeše.

Dalším problémem je, že při předvánočním shonu lidé zapomínají na relaxaci a milování. Přitom právě při sexu se uvolňují hormony dobré nálady a optimismu a lze ho tedy využívat jako ten nejlepší způsob prevence nadměrného stresu a partnerských neshod.

Rizikové dva týdny

Za nejrizikovější období partnerského soužití jsou považovány dva týdny před Štědrým dnem. V tento čas vyplouvají na povrch největší partnerské problémy, které mohou vyústit až v rozchod. Odborníci proto radí: zapomeňte na předvánoční shon, věnujte se raději svým vztahům a rodině.

Není důležité mít doslova vyleštěný byt, obrovské množství dárků pod stromkem a plnou ledničku k prasknutí. Především je třeba tento čas vnímat jako ojedinělou možnost, kdy je celá rodina pohromadě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám