Hlavní obsah

Jste spokojená se svým obličejem? Pak nejspíš hýříte sexuálním sebevědomím

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že když je šťastná žena, je šťastný i její muž. Málokoho by ale napadlo, že lepšími milenkami jsou ženy, které jsou spíše spokojené se svým obličejem než se svou postavou. Právě to ukázal nedávný výzkum. Prokázal, že ženy, kterým se líbí nejvíce jejich oči, rty a uši disponují daleko větším sexuálním sebevědomím.

Foto: Profimedia.cz

Jste spokojená se svým obličejem?

Článek

Výzkumníci z Université Catholique de Louvain v Belgii provedli dvě studie, které se zabývaly ženskou sexualitou. V první analyzovali 596 žen ve věku 18 až 80 let. Zdravou hodnotou BMI indexu se pyšnilo 65 % žen, 20 % mělo nadváhu, 5 % podváhu, zbytek byl obézní. Účastnice vyplnily dotazník, ve kterém měly hodnotit celkem 19 svých fyzických vlastností na pětibodové škále atraktivity. Součástí dotazníku byly i otázky týkající se jejich sexuálního života.

Ve druhé studii výzkumníci zkoumali 542 žen ve věku 18 až 79 let, které měly rovněž za úkol vyplnit on-line dotazníky. Jejich sexuální spokojenost byla zkoumána stejným způsobem jako v první části studie, nicméně jejich hodnocení tělesného sebevědomí bylo více zaměřeno na různé tělesné části.

Podle Daily Mailu obě studie ukázaly, že ženy byly více sexuálně spokojené, pokud se jim líbil jejich obličej, konkrétně oči, rty a uši. Oproti tomu spokojenost se stehny či břichem nehrála ani zdaleka takovou roli. Ukázalo se, že ženy neprahnou po vypracovaném těle, ale naopak se samy sobě líbí, když vypadají žensky a „měkce”. Výsledky rovněž potvrdily, že se zvyšujícím se BMI indexem klesá sexuální sebevědomí. Výšku a věk vyhodnotily účastnice jako nepodstatné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám