Hlavní obsah

Řeč těla pomůže odhalit, zda o vás druhý stojí již při prvním setkání

Novinky, das

Nalézt v dnešní době nového partnera není nic jednoduchého. Kvůli nedostatku času, ale také z neschopnosti navázat komunikaci s neznámými lidmi, mnozí sází na online seznamování. Bohužel tento způsob vyjde málokdy. Podle odbornice na vztahy Steph Hollowayové je to dáno tím, že je psaný text ochuzen o řeč těla, která jedinci pomáhá rozlišit, zda má o něj druhý skutečný zájem a není to jen prázdná hra.

Foto: Profimedia.cz

Nalézt v dnešní době nového partnera není nic jednoduchého.

Článek

Smajlík v textu jednoduše nikdy nenahradí klasický úsměv, stejně tak jako napsané slovo to vyřčené. Osobní setkání je tak v mnoha ohledech nenahraditelné, alespoň z pohledu seznamování.

„Úsměv, mimika, gesta či pohled v očích dokážou o druhém prozradit mnohé. Stejně jako postavení nohou. Pokud dotyčný stojí či sedí tak, že má postavení chodidel do tvaru V, pak vám dává najevo, že je přístupný a zve vás do svého prostoru. Naopak, má-li jednu nohu namířenou přímo na vás, znamená to, že se zaměřuje jen na svůj vlastní osobní prostor a vy ho v podstatě nezajímáte,” upozorňuje pro Daily Mail Steph Hollowayová.

Existuje přitom mnohem více ukazatelů, jež vypovídají o tom, zda se nám druhý líbí, či ne. Obvykle se jedná o naprosto běžná, a přitom přirozená lidská gesta, o která se v písemné formě ochuzujeme.

Projevy mužnosti a ženskosti

Například muži dávají najevo svou mužnost zejména skrze gesta rukou a nohou, zatímco ženy svou ženskost mimikou ve tváři či atraktivitu svým postojem (postoj z zvýrazní prsa a boky a zároveň vylepší siluetu).

Obě pohlaví pak mají společná tzv. fintící gesta - čechrání či uhlazování vlasů, rovnání si sukně či kravaty apod. „Jedná se o nejzákladnější lidská gesta, která se velmi těžko maskují. Podvědomí tak dává najevo své pocity,” dodává Hollowayová.

Pokud se tedy toužíte seznámit a nevidíte jinou možnost než přes online seznamky, pak nikdy příliš neodkládejte první osobní setkání, abyste dlouho nežili jen ve světě fantazie. Minimalizujete tak i případné dopady zklamání.

Reklama

Související témata:

Související články

Kde v létě potkat toho pravého partnera

Toužíte nalézt novou lásku a nevíte, jak na to? Pak pro vás máme hned několik tipů. Letní čas je totiž ideální pro náhodná setkání. Chce to jen maximálně...

Výběr článků

Načítám