Hlavní obsah

Ne každá žena souhlasí s příležitostným sexem, mnohé chtějí něco víc

Novinky, das

Náhodná setkání, rychlý sex, následně velká očekávání a na závěr jen zklamání. I tak může dopadnout schůzka, u které má každý z jedinců jiná očekávání. Zatímco muž vše vnímá jako příležitostný sex, žena má obvykle mnohem větší očekávání a pak je překvapená, že tomu tak není. Odborníci proto ženy varují - pokud hledají partnery pro vztah, měly by první milostné hrátky co nejvíc oddálit.

Foto: Profimedia.cz

Fungovat nemusí po náhodném sexu ani opakované setkání a další milování.

Článek

Přestože několika párům vyšel vztah, který začal sexem od prvního setkání, ve většině případů tomu tak nebylo. Jednak žádné poprvé není zcela ideální, samotná sexuální touha navíc není zárukou běžného porozumění.

Fungovat nemusí ani opakované setkání a další milování. Pokud si partneři hned na začátku neřeknou, co od svých schůzek očekávají, jen těžko mohou mít jistotu, zda tomu druhému jen nenaletěli.

Když se vám partner ozývá jen jednou za čas, a to vždy v souvislosti s milováním, je jedno, zda vám začne posílat erotické smsky, nemravné obrázky či vám zavolá, ve většině případů nejde o nic víc než o čistě sexuální vztah.

V takovém případě přestaňte doufat, že se vše brzy změní, nezmění. Čím déle podobný vztah budete udržovat, tím pro vás celá událost bude bolestivější.

Ženy na příležitostný sex nejsou nastavené

Ačkoli sexuální revoluce od šedesátých let minulého století změnila řadu fenoménů soužití obou pohlaví a jejich intimního života, náhled žen na příležitostný sex se příliš nezměnil.

„V evolučním smyslu nesou ženy břemeno rodičovské péče, a tak se všeobecně bere, že se snaží najít si partnera a zůstat mu věrné,” vysvětluje pro Daily Mail profesorka Anne Campbellová z Durham University.

Ženy často svolí k příležitostnému sexu jen v okamžiku, kdy jim muž připadá vysoce kvalitní a perspektivní a dává jim naději rozvinout sexuální úlet v trvalý vztah. Právě geneticky ´kvalitní´ muž je u žen ochotných svolit k náhodnému sexu tou nejsilnější motivací. Jako geneticky kvalitní jsou pak vnímáni atraktivní, fyzicky zdatní muži s dobrým vystupováním a chováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám