Hlavní obsah

Co činí muže atraktivními

Novinky, das

Přestože je všude kolem nás atraktivita vnímána jako fyzická krása, z pohledu odborníků existují i mnohem důležitější věci než samotný vzhled. Ve skutečnosti se v souvislosti s atraktivitou jedná o velmi komplikovaný biochemický proces, který ovlivňují desítky faktorů. Některé z nich, jako například délka prsteníčku, jsou navíc zcela mimo naši kontrolu. Svou atraktivitu tak můžeme ovlivnit jen částečně.

Foto: Profimedia.cz

Strniště dodává nositeli na mužnosti.

Článek

Podívejte se s námi na atributy atraktivity, které u mužů lze ovlivnit, přičemž ani to ale nebude zárukou, že se budou líbit naprosto všem ženám.

1. Cílevědomost

Mnohé studie ukazují, že cílevědomí lidé, kteří mají dostatek vnitřní síly, která je tlačí kupředu, jsou společností považováni za atraktivnější. Pokud tedy žena hledá svého pana dokonalého, pak vždy upřednostní muže, který ví, co od života chce, má jasně stanovené priority a objektivní cíle, uvádí server Yourtango.

2. Elegance

Není pravdou, že elegantní jsou jen muži ve drahém oblečení. Cena zde opravdu nehraje roli. Více záleží na životním stylu a kvalitě oblečení. Elegance je tak dána především schopností nosit oblečení adekvátní k postavě, společenskému postavení, ale i k dané události. Přičemž nejde o uhlazenost, ale především o čistotu a vkus.

Dokonalý outfit není jen nic neříkající pozlátko, ale sehrává velmi důležitou roli v utváření prvního dojmu.

3. Vousy versus oholená tvář

Přestože vousy nejsou nejdůležitějším faktorem, který rozhoduje při výběru partnera, průzkumy jasně ukazují, že ženy za nejvíce sexy považují strniště, které pánům dodává na mužnosti a vážnosti.

Nicméně nejedná se o přerostlé strniště či dokonce plnovous. S ním muži mohou působit neupraveně, dokonce i agresivně.

4. Galantnost a laskavost

Muž by měl působit i silným a ochranitelským dojmem. Silou ale není myšleno hrubé chování. Ženy touží mít doma svého rytíře, který je nejen silný, bystrý, ale také ke své vyvolené velmi galantní a laskavý.

Jednoduchá gesta jako otevírání dveří, pomoc dívce do kabátu a podobně tak mužům vždy dodají na atraktivitě. Je to i důkaz dobrého vychování. Pokud právě tato gesta muž zkombinuje s péčí a svým zájmem o dívku, pak může být doslova lev salónu a o ženy nebude mít rozhodně nouzi.

5. Otevřenost 

Pro ženy je také často velmi důležité, jak pevně muži stojí nohama na zemi a jak moc jsou otevřeni vzájemné komunikaci. Věční snílci mohou být sice pro krátký románek fajn, ale ne pro dlouhodobý vztah. Budování vztahů s těmito muži je příliš složité a pro většinu žen nezvládnutelné. To samé platí o silných introvertech, kteří nedokážou nahlas vyjádřit své pocity.

Ženy jednoduše vedle sebe potřebují skutečné muže, kteří jim dokážou naslouchat, dát jim najevo svou náklonnost a mají snahu jim porozumět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám