Hlavní obsah

Většina žen má po porodu problémy s intimnostmi, chybí jim sebevědomí

Novinky, ema

Fakt, že se tělo žen při těhotenství a po porodu mění, není jistě pro nikoho žádným překvapením. Nicméně spousta žen si není svým tělem po narození dítěte jistá a jejich obavy a ztráta sebevědomí se odrážejí v ložnici. Intimnostem s partnerem se raději vyhýbají a hledají si různé výmluvy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na toto choulostivé téma se zaměřil nový výzkum Healthy Mummy v Austrálii, ve kterém byly zpovídány tři tisíce žen, napsal Daily Mail. Ten ukázal, že čtvrtina z nich nebyla dostatečně spokojená se svým vzhledem po porodu, a proto se dotyčné dámy vyhýbaly sexu. Jiné jako důvod uvedly únavu, nebo vše svedly na partnera, který jim přišel nepříjemný.

Obecně ale jako největší překážku intimností dámy uváděly příliš velkou únavu. Ta byla příčinou, proč si odepřít milostné hrátky, až pro 33 % z nich. Nicméně 25 % dam uvedlo jako důvod to, že nejsou spokojeny se svým tělem, ačkoliv 21 % z nich se studem přiznalo, že měly sex už čtyři týdny po porodu.

S klesajícími kily stoupá touha

Největší roli v hodnotě sebevědomí hraje zpozorování váhového úbytku. Když klesne váha, okamžitě se zvýší sebevědomí ženy a stoupá i touha po milování. Dokonce raketově. Tuto změnu na sobě pozorovalo neuvěřitelných 66 % žen.

Další důvody, proč si ženy sex po porodu nedopřávaly, vězely více než v nich samých, v náladách jejich drahé polovičky. I pánové totiž mohou být kvůli narození miminka podráždění, unavení, což jejich chuť na sex může zásadním způsobem snižovat.

Některé dotazované řekly, že jejich partner prostě a jednoduše ztratil o milostné hrátky chuť a zájem. Dále se v odpovědích objevovaly i netradičnější důvody, jako strach z dalšího nechtěného těhotenství.

Sex v těhotenství nevadí

Co se týče sexu v těhotenství, tady byly ženy daleko svolnější. Ačkoliv mnohé z nich na váze přibraly, 66 % jich přiznalo, že si partnerský styk užívaly po celou dobu těhotenství, pokud jim lékař nedoporučil, aby se mu vyhnuly.

Patnáct procent žen dokonce uvedlo, že si intimnosti užívaly i desetkrát za měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám