Hlavní obsah

Jaký je ideální počet sexuálních partnerů

Novinky, das

Zajímá vás, kolik sexuálních partnerů je všeobecně vnímáno za ideální počet? Podle britských vědců se jedná o číslo tři a platí jak pro muže, tak ženy. Přestože většina lidí má partnerů/partnerek během života více, při výběru upřednostňují nižší číslo.

Foto: Profimedia.cz

Obě pohlaví se brání vztahům s protějšky s bohatou sexuální historií.

Článek

Britská studie publikovaná v odborném magazínu Journal of Sex Research potvrdila, že je pro většinu lidí počet partnerů důležitý především při hledání dlouhotrvajících vztahů. V ten okamžik nejsou podle vědců ani tak důležité sexuální zkušenosti, jako schopnost věrnosti, z čehož mají partneři při větším počtu sexuálních partnerů strach.

U dotazovaných osob byl průměrný počet sexuálních partnerů 5,81 (u žen) a 8,4 (u mužů). Přestože tedy dotazovaní měli sami vyšší počet partnerů, u svých protějšků jich preferovali méně. Za naprostý strop pak většina mužů považovala 11 partnerů a ženy 6.

U žen studie dokonce prokázala, že jakmile měl muž před nimi více jak šest partnerek, tak byl pro ně méně přitažlivý, než muži s nižším počtem partnerek.

„Studie navíc potvrdila, že nelze brát příliš na zřetel tvrzení, že mužům je promiskuita tolerována, zatímco ženám ne. Obě pohlaví se totiž naprosto shodně brání vztahům s protějšky s bohatou sexuální historií. Jediný výrazný rozdíl mezi pohlavími je ten, že muži jsou mnohem ochotnější začít si cokoli s pannou než ženy s panicem,” dodává pro Daily Mail jeden z autorů studie Steve Stewart-Williams.

Reklama

Související témata:

Související články

Hudba může nabudit sexuální libido

Milujete hudbu a při intimních okamžicích si rádi pustíte své oblíbené album? Dobře děláte. Podle sexuologů totiž správně zvolená hudba umí nabudit sexuální...

Jak se vyhnout rutině ve vztahu

Každému člověku se v dlouhodobém vztahu občas zasteskne po vášni, ztracené jiskře. Zkrátka po něčem, co se bohužel ze vztahu postupem času většinou pomalu, ale...

Výběr článků

Načítám