Hlavní obsah

Návyky, které pozvednou upadající sexuální touhu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touha a vášeň jsou ve vztahu něco jako magnet, který k sobě dva jedince přitahuje. V počátcích vztahu je obojího dostatek, s postupem času začne ale jedno či druhé pomalu upadat. Aby k tomu nedocházelo tak rychle, případně aby touha a vzájemná přitažlivost vydržely i po letech, je dobré zahrnout do běžného denního režimu několik návyků, které s tím pomohou.

Foto: Profimedia.cz

Únava, přepracování nebo jen aktuální nechuť dokážou v milostném životě napáchat velké škody.

Článek

Moderní doba s sebou přináší mnoho věcí, které nám mají život ulehčovat, zároveň s ní jdou ale ruku v ruce i zvýšené nároky na výkonnost a kvalitu odvedené práce. Výsledek je pak mnohdy ten, že se lidé z práce vracejí unavení a na nějaké milostné hrátky s partnerem nemají ani pomyšlení.

To samozřejmě z hlediska vztahu není nejvhodnější. Odborníci proto zjišťovali, jakým nejlepším způsobem zvládat moderní 'nástrahy' života, a přesto si udržet ve vztahu s partnerem dostatek touhy, aby svazek fungoval.

Dostatek pohybu

Chce-li člověk ve svém těle opět probudit vášeň a touhu, musí zlepšit svůj krevní oběh, radí server Health. Průtok krve může zlepšit fyzická zdatnost, která podle mnohých odborníků následně vylepší i sexuální prožitky. Lepší sexuální vzrušivost je pak spojena s lepším prokrvováním v oblasti genitálií.

Pravidelné cvičení je proto vhodným způsobem, jak si nejen zlepšit postavu, ale také si více užívat milostný život. Důkazem toho je jednoduchý vzorec. Při cvičení se uvolňují endorfiny, které výrazně působí na dobrou náladu, což následně zvyšuje chuť na sex.

Zdravá strava

Kila navíc a špatná kondice získané konzumací nezdravých a tučných potravin samy o sobě s kvalitním milostným životem nejdou příliš dohromady. Navíc nezdravé tuky ucpávají tepny, které následně nepřenášejí do pohlavních orgánů tolik krve, kolik by bylo potřeba. S tím následně souvisí i vyšší výskyt onemocnění srdce a větší počet pacientů s různými sexuálními dysfunkcemi.

Podle odborníků nadváha navíc způsobuje také velké zmatky v hormonální oblasti. „Obezita může velmi výrazně změnit poměrovou rovnováhu mezi estrogenem a testosteronem,“ říká Michael Krychman, výkonný ředitel Centra pro sexuální zdraví v Jižní Kalifornii. Příliš nízká hladina testosteronu pak může výrazně snížit sexuální apetit.

Důležité je ale nejen konzumovat zdravá jídla, ale také dbát na pestré složení stravy. Pokud by v ní například chybělo železo, může to vést k nadměrné únavě, která se může opět projevit na nízkém libidu. Tip výživových poradců – jezte brokolici.

Naučte se zvládat stres

„Současná doba je náročná. Lidé jsou přepracovaní, ve stresu, což se následně odráží na jejich sexuálním životě,“ popisuje velmi častou realitu Irwin Goldstein, lékař a zároveň šéfredaktor časopisu Journal of Sexual Medicine.

Je tedy namístě se vedle práce naučit i dostatečně relaxovat a užívat si života. A jak na to? I krátká dovolená nebo jen chvilka s partnerem, kdy si budete mít čas popovídat, umí dělat divy.

Reklama

Související témata:

Související články

Ranní rituál, který zvýší libido

Součástí perfektního vztahu je pro mnohé lidi i skvělý milostný život. Ač se o to mnozí snaží, své vysněné představy ale málokdy dosáhnou. Buď není čas, nebo...

Výběr článků

Načítám