Hlavní obsah

Přestaňte se porovnávat s expartnerkami svého muže, buďte samy sebou

Novinky, das

O expřítelkyních svého partnera na jednu stranu nechceme vůbec slyšet, na druhou nás velmi zajímají. Máme tendence se s nimi porovnávat, v domnění, že to partner dělá v duchu také. Realita ale bývá zcela jiná. Jenže to nám dost často uniká. Užíráme se tak nejistotou, podléháme nereálným hrozbám a partnera neustále s něčím konfrontujeme, přičemž on vůbec netuší, proč se tak děje.

Foto: Profimedia.cz

Muži nechtějí kopie bývalých partnerek, ani se nechtějí vracet do minulosti.

Článek

Mnohem lepší je na bývalé přítelkyně zapomenout a raději se zaměřit sama na sebe a na partnera. Muži nechtějí kopie a ani se nechtějí vracet do minulosti. Zajímá je jenom současnost.

Sexuální terapeutka Jacqueline Hellyerová na svých stránkách radí zklidnit onen nekonečný monolog, jenž se odehrává při milování v hlavě a připomíná sexuální recenzi.

„Nekonečné přemítání o tom, zda to děláte správně, jestli si to partner užívá a jestli budete mít dnes orgasmus, často brání užít si skvělý sex," říká odbornice.

„Prostě se uvolněte, přestaňte milování rozebírat hlavou a soustřeďte se na to, co cítí vaše tělo. Sex vám pak bude fyzicky mnohem příjemnější, a také to posílí vaše pouto s partnerem."

Řekněte mu, co se vám na něm líbí

Stejně jako ženám určitě udělá moc dobře, když jim partner řekne, že je jejich nahé tělo proklatě sexy, i většina mužů ocení nějakou tu větičku, která jim naznačí, že vypadají výborně, nebo že jsou přitažliví.

„Řekněte mu klidně nahlas, že je jeho penis úžasný, a jak skvěle si to díky němu užíváte," radí Hellyerová. „Bude překypovat hrdostí a bude vám chtít způsobit to největší potěšení, jaké si umíte představit."

Je velmi důležité dát partnerovi najevo, že si užíváte to, co dělá. „Muži stejně jako ženy trpí pochybnostmi o sobě a potřebují od vás slyšet i cítit, že vás jako milenci plně uspokojují," dodává.

Pokud to nezvládnete slovy, vyzkoušejte řeč těla a pak dejte průchod hlasitým vzdechům.

Chopte se iniciativy

To, že muži nemají příliš v oblibě předehru, a chtějí jít rovnou na věc, je mýtus. Hellyerová tvrdí, že absolutním číslem jedna pro muže je úžasný a nadšený orální sex.

„Kdybyste jej navrhly tisícovce mužů, 999 z nich by mělo za pár sekund kalhoty dole."

Nejlepším místem k hlavní náplni milování je ložnice, tam se totiž o něj budete moci plně postarat. „Většina mužů má ráda, když žena ví, co chce a převezme kontrolu nad věcí," říká terapeutka. „Stále poslouchám, že už je nebaví být pořád hlavním iniciátorem."

„Chopte se proto iniciativy vy a zvolte pozici, při které partnera necháte jen přijímat. Máte-li odvahu, můžete použít i erotické pomůcky. A dejte si na čas. Tyto hry jsou totiž často velmi vzrušující."

Reklama

Související témata:

Související články

Proč muže lákají potvory

Po provalení nevěry se ženy často samy sebe ptají, v čem je jejich nástupkyně lepší, co má navíc? Podle psychologů je to přitom velmi jednoduché, muži...

Výběr článků

Načítám