Hlavní obsah

Vědci zjišťovali, jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde řeč na sex, mnoha lidem se vybaví celá řada otázek, na které by chtěli znát odpověď, ale bojí se nahlas zeptat. Od vlastního uspokojení přes kvalitu až například k délce samotného styku. A právě na ni se zaměřili vědci v jednom z posledních výzkumů. Dali si za úkol zjistit, jak dlouho trvá průměrný milostný akt.

Foto: Profimedia.cz

Průměrná doba samotného pohlavního styku trvá podle nejnovějšího zjištění vědců něco málo přes pět minut.

Článek

Někdy se nám zdá, jako by milostné chvíle s partnerem trvaly nekonečně dlouho, jindy stačí pár okamžiků, a je po všem. Čím to je, že někdy se oddáváme jeden druhému delší dobu a jindy chceme mít všechno rychle za sebou? A jak dlouho trvá normální pohlavní styk? Na to se zaměřili psychologové z Queenslandské univerzity, jejich zjištění přinesl server Dailymail.

Doktor Brendan Zietsch, jeden z členů vědeckého týmu, uvedl, že při svém pátrání přišli na to, že samotný pohlavní styk může trvat od 33 sekund až po 44 minut, záleží na rozpoložení každého páru. Průměr pak dělá zhruba 5,4 minuty, alespoň z vědeckého pohledu.

Průběh výzkumu

Jak uvedl doktor Zietsch, samotné zjišťování toho, jak dlouho u jednotlivých párů trvá milování, není rozhodně nic jednoduchého. Zaprvé záleží na tom, co všechno do svých intimních chvilek lidé zahrnují, zadruhé málokdo přitom sleduje hodiny.

A právě sledování času bylo z vědeckého hlediska to jediné měřitelné. Páry dobrovolníků z celého světa, kterých se sešlo 500, v období čtyř týdnů měly samy měřit dobu sexuálních aktivit pomocí stopek.

Cíl byl jasný - spustit stopky v okamžiku proniknutí penisu do pochvy, při ejakulaci je vypnout. Už samotné zadání ale působilo na některé páry jako jistý tlumič vášně, nicméně se nezalekly. A jelikož každý pár je specifický, bylo rozmezí velmi rozličné - od 33 sekund po 44 minut.

Už z toho je jasné, že určit něco jako 'normální' dobu sexu jednoduše nejde. Odborníci tak vše zprůměrovali a vyšel jim údaj 5,4 minuty.

Kondom nehraje roli

V rámci studie byly zjištěny i další zajímavé věci. Například to, že používání kondomu při sexu nemělo výrazný vliv na dobu trvání styku, stejně tak jako mužská obřízka. První z názorů je tak v rozporu s všeobecným tvrzením, že používání kondomu zhoršuje citlivost penisu a trvá tak déle dosažení orgasmu.

Stejně tak příliš nezáleželo na tom, odkud páry dobrovolníků pocházely. Nižší průměrná doba byla zaznamenána například u Turecka, v porovnání s dalšími zeměmi (Nizozemsko, Španělsko, Spojené království nebo Spojené státy), které se více přiblížily průměru.

Dalším pro vědce překvapivým zjištěním bylo, že s věkem se trvání styku zkracuje. Čím starší pár byl, tím kratší dobu sexu uváděl.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství lechtivého svazování

Toužíte zažít v ložnici něco nevšedního a chcete se cítit alespoň na chvíli jako Anastazie v Padesáti odstínech šedi? Pak vyzkoušejte kouzlo svazování. Bondáž,...

Čemu se vyhýbat před milováním

Milostné zkušenosti nabíráme postupně během celého života. Čím více jich máme, o to větší je šance, že budeme vědět, co se nám líbí, a sex s partnerem si...

Užitečná fakta o sexu

Kdo ví, má i moc. To by se dalo praktikovat na mnoho oblastí života, sex nevyjímaje. Jenže to, že na něj každou chvíli myslíme, ještě neznamená, že o něm...

Výběr článků

Načítám