Hlavní obsah

Tajemství přitažlivosti Christiana Greye aneb Co ženy při milování postrádají

Novinky, Dana Sokolová

Trilogii Padesát odstínů šedi doslova hltalo více jak 125 miliónů žen po celém světě. Pohádkový příběh okořeněný vášní a lehkým sexuálním násilím se nyní dočkal pokračování. Příběh je tentokrát popsán očima Christiana Greye, jenž odhaluje mužský pohled na věc. Těšit se tak mají na co jak čtenářky, tak jejich milenci. Dá se předpokládat, že kniha v ženách opět probudí jejich nefalšované touhy a vášně a najdou v sobě odhodlání o sexu nahlas mluvit a zkoušet dosud nepoznané.

Foto: Profimedia.cz

Tajemství přitažlivosti Christiana Greye rozhodně nespočívá jen v jeho tučném kontě.

Článek

Ze zmíněné knihy se ale mohou inspirovat i muži. Tajemství přitažlivosti Christiana Greye rozhodně nespočívá jen v jeho tučném kontě. Ženy touží být pro své muže vším, chtějí se cítit milovány a toho lze docílit i bez peněz a hmotných statků.

K tomu, aby si žena svého muže vážila, je zapotřebí vzájemná úcta, respekt, schopnost naslouchat a vzájemná vstřícnost. Zároveň uvědomění si, jak moc důležitý v jejím životě muž je, jak moc jí je s ním krásně a občas mu za vše poděkovat.

Stejného okouzlení jako Christian Grey pak mohou dosáhnout všichni muži, kteří budou hledět na následující rady odborníků na vztahy.

1. Předehra

Muži ji často podceňují, přitom pro většinu žen je tím nejdůležitějším v navození jejich náruživosti. Do předehry ale nespadají jen samotné doteky těsně před pohlavním stykem, ale i hezké smsky či milý telefonát během dne apod.

Pokud si muž udělá čas a během dne začne ženu připravovat na to, co s ní večer plánuje, pak samotný prožitek bude pro oba mnohem intenzivnější. Žena potřebuje na vše mnohem více času než muž.

Kouzlo Christiana spočívá v tom, že si dává na předehrách natolik záležet, že ho Anastázie doslova prosí, aby již přestal a přešel k vlastnímu aktu milování. Christian jednoduše hledí především na Anastázii a až následně na sebe.

2. Mluvení o sexu

Ženy dopředu rády vědí, jaké plány s nimi muži nejen v ložnici mají. Zvlášť pokud plánují něco netradičního. Není pravda, že by ženy nerady experimentovaly. Jen při tom rády sdílejí potěšení.

To znamená, že muži na ně musí za všech okolností myslet - na jejich prožitky, pocity a do ničeho je nenutit. Zvlášť pokud s tím ženy dopředu nesouhlasily a nedaly jim k tomu své povolení.

Foto: Nakladatelství XYZ

Román Grey je napsán očima Christiana Greye a odhaluje motivace jeho chování a jednání. Čtenářky se tak dozví vše o jeho myšlenkách, touhách a tajných snech.

3. Umění vyjednávat 

Pokud se jednomu něco nelíbí, pak by to měl umět nahlas říct a pokusit se s druhým hledat kompromis. Nesouhlasit neznamená okamžitě odsoudit. Vše je o toleranci, ústupcích a schopnosti domluvit se na společných pravidlech.

Pokud je jeden z partnerů kvůli něčemu naštvaný, pak by měl umět tomu druhému vysvětlit, proč je naštvaný, co ho trápí, případně čeho se bojí a snažit se s ním o všem promluvit. Pro každého totiž může být důležité něco jiného a je zapotřebí vyvinout skutečné úsilí, aby bylo vytvořeno řešení, jež by vyhovovalo oběma.

4. Nadvláda a lehké sexuální násilí 

Podle britské studie British Sexual Fantasy Research Project, která u žen analyzovala desítky tisíc jejich erotických fantazií, ženy pudově přitahuje obdivuhodná mužská síla a jsou jim i velmi blízké submisivní role.

Čas od času sní o přinucení k sexu téměř 57 % žen. Nejedná se ale o žádné brutální násilí, jde jen o představy lehčího pojetí BDSM praktik. Tedy přesně v podobě pojetí Christiana Greye.

Co znamená zkratka BDSM
Písmeno B znamená bondage, tedy svazování, D označuje discipline, výcvik. Pod pojmem B lze tedy hledat sexuální praktiky využívající fyzicky omezujících pomůcek nebo prostředků, ale také různých příkazů. I ty omezují sexuálního partnera po fyzické stránce.Zkratku SM čteme jako sadismus a masochismus (pociťování silného sexuálního vzrušení, když jsou jedinci někomu velmi nadřazeni, nebo naopak zcela podřízeni).
Foto: Profimedia.cz

BDSM

Obvyklou součástí těchto erotických her jsou symboly nadřazenosti a podřízenosti v podobě masek, jezdeckého bičíku, biče, důtek, plácaček, provazů, pout, okovů, pásů cudnosti, řetězů, obojků, roubíků, svorek apod.

Základní BDSM praktiky
Spanking neboli výprask je už od starověku vnímán jako způsob zvyšování sexuálního požitku. Vychází z principů fyzické i psychické stimulace, kdy dochází k dráždění erotogenních zón a pak také ke vzbuzování pocitu submisivity a studu. Výprasky mohou nabývat různé intenzity, v jemnější formě dnes patří mezi běžné a velmi oblíbené praktiky žen i mužů.  Ale nikdy nesmí být vedeny přes odpor a způsobovat zranění.
Bondáž neboli svazování spočívá v omezení pohyblivosti partnera (znehybnění) různého stupně - od prostého přivázání rukou (případně nohou) k pelesti postele přes rozličné ozdobné úvazy. Využívají se k tomu měkké provazy, řetízky, lepicí pásky, potravinářské fólie či nejrůznější druhy pout. I v těchto případech se často jedná jen o součást erotické hry či předehry při běžném milování, která vyžene stereotyp a zintenzivní prožitky obou aktérů.

K BDSM praktikám by nikdy nemělo docházet, pokud s nimi jedna ze stran nesouhlasí. I tak ale časem může v tomto směru dojít k problémům, zvlášť pokud se milenci oddávají těmto hrátkám, aniž by se spolu velmi dobře znali.

Reklama

Výběr článků

Načítám