Hlavní obsah

Pravidla moderního svádění

Novinky, ema

V době moderních technologií je vše jinak, než na co jsme byli zvyklí v letech minulých. Ale na to už si spousta lidí zvykla. Pokud ale dnes budete hledat partnera a nejste v tom pořádně zběhlí, možná můžete být zaskočeni nejnovějšími „trendy“ v oblasti svádění.

Foto: Profimedia.cz

Přidat, nebo nepřidat? Takovou otázku řeší spousta lidí, kteří se spolu začínají scházet. Internetové přátelství u mladších ročníků přichází hned po několika málo schůzkách, starší čekají, jak se vztah bude vyvíjet.

Článek

Chcete jít s dobou? Pak se nesmíte nechat zahanbit. Seznamka Match.com zveřejnila výsledky průzkumu, který ukazuje, že pravidla a zvyky běžného „randění“ se výrazně změnily. Takže pro nezkušené může být i obyčejné pozvání na schůzku neprobádaným územím.

„U mladších lidí je dost pravděpodobné, že si svůj protějšek přidají na sociální síti mezi své přátele a o schůzce se domluví po internetu, a pokud se jim první schůzka nebude líbit, druhé se budou vyhýbat a budou si hrát na nedostupné. Starší lidé jsou daleko opatrnější, co se týče on-line komunikace,“ říká Whitney Caseyová, vztahová expertka Match.com.

On se ptá, ona platí

Stále platí mylná domněnka, že by to měl být muž, kdo bude na prvním rande muset zaplatit. Nicméně průzkum seznamky ukázal, že až 41 % žen by se nabídlo, že na první schůzce společný účet zaplatí. Pokud tedy muž pozve ženu na rande, nemusí to hned znamenat, že účet jde automaticky na něj. Pokud se žena nabídne, je na místě nabídku přijmout.

Stačí patnáct minut

K tomu, abyste se rozhodli, jestli schůzka má cenu, nebo ne, jestli chemie funguje, stačí několik málo minut. Až 31 % dotázaných tvrdí, že stačí čtvrt hodiny k tomu, aby se rozhodli, jestli má rande cenu, nebo ne. Dobrou zprávou je, že jen 12 % lidí by odešlo, než bude schůzka oficiálně u konce.

Upřímnost především

Není vám příjemné, jak se váš společník chová a ze všeho nejraději byste se viděli u sebe doma na gauči? Řekněte mu to. 52 % singles si myslí, že je nejlepší být v takovém případě upřímný.

To v praxi znamená přiznat se, že si myslíte, že to mezi vámi dvěma nemůže nikdy fungovat. Buďte ale opatrní. Nikdy totiž nevíte, kdy a za jakých okolností na daného člověka můžete v životě ještě narazit.

Pravidlo první noci?

Celých 80 % lidí souhlasí, že by sex rozhodně neměl proběhnout hned na prvním rande. Nechte si před svým novým partnerem trochu tajemství, protože pokud se vše odehraje hned na první schůzce, už nebude co objevovat. Je tedy také méně pravděpodobné, že ještě vůbec někdy dojde k dalšímu rande.

Klasická komunikace vede

V digitální éře je velmi příjemné, pokud zůstanete u starých způsobů. Ano, můžete si rande domluvit přes sociální síť, SMS, mail. Ale 80 % single lidí preferuje klasické telefonování a domlouvání si schůzky právě po telefonu.

Přátelství na síti

A je tu dilema sociálních sítí. Skamarádit se, nebo ne? Co se mladých týká, 21 % z nich dává zelenou přátelství na síti, a to zejména po 2 až 3 osobních schůzkách. 11 % starších dotázaných ale s tímto krokem čeká, než se vztah stane pokročilejším a vážnějším.

Společní známí

Přes 50 % mužů a 35 % žen uvedlo, že svému novému protějšku své nejbližší z řad přátel představí během prvního měsíce scházení, a to bez ohledu na to, jak staří jsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám