Hlavní obsah

Časté mužské prohřešky, které ženy odrazují

Novinky, bok

Opojení z nového vztahu a lásky vlévá do žil tolik adrenalinu a euforie, že mnohé ženy vědomě přecházejí drobné prohřešky partnera jen mávnutím ruky. Po čase se ale začínají maličkosti měnit v neřešitelný problém, který může stát i za koncem vztahu. Jaké mužské prohřešky ženy po čase nejvíce odrazují?

Foto: Profimedia.cz

Řada mužů tvrdí, že udržet si dlouhodobý vztah je těžké hlavně kvůli tomu, že ženy nevědí, co chtějí.

Článek

Jak dlouho ženě růžové brýle na očích vydrží, a jak dlouho bude ochotna přecházet věci, které by u jiných rozhodně netolerovala, záleží na mnoha okolnostech. Dříve či později ale prozře, a začne u partnera najednou vidět chyby a postrádat věci, které jí přijdou zcela běžné a samozřejmé.

Mnohé pak bývá prvotním semínkem sváru ve vztahu, který nezřídka končí i rozchodem. Server Askmen přinesl přehled některých prohřešků ze stran mužů, se kterými se ženy nejsou schopny mnohdy vyrovnat, a tak raději vztah ukončí.

Nedělá to, co má 

Už v prvním bodě je vyjádřeno téměř vše, o co ve vztahu jde - tedy vzájemné porozumění a chování se podle toho. Aby byl muž takový, jakého si žena představuje, měl by se podle toho chovat. Jenže jak se v ženě vyznat, a vědět, co chce?

To je otázka, na kterou není snadné odpovědět. A každý muž si na ni musí najít odpověď sám. Tím, že bude své ženě naslouchat, bude ji tolerovat a respektovat. Časem tak možná opravdu zjistí, jak být ve vztahu tím dokonalým partnerem.

Místo my jen já 

Jednou z věcí, která se od mužů ´očekává´, je respekt. Pokud tedy bude partner sám sebe považovat za velitele ve vztahu, a ženu bude brát jen jako doplněk, dlouho to dobrotu dělat nebude. Je tak někdy lepší více naslouchat, a méně mluvit.

Není plnohodnotnou součástí vztahu

Jsou muži, kteří se časem z ideálního změní na nepřítomného. Jakmile prvotní opojení vyprchá (někdy i hned od počátku), soustředí se jen na sebe a svou kariéru. Ta je sice ke slušnému životu potřebná, ale jakmile začne práce zdaleka převyšovat vztah, není to dobře.

Žena by vždy měla být rovnocenným partnerem. Chce být oceněna a milována, a také chce, aby partner byl emocionálně přítomen v jejich svazku. Není potřeba mít muže po boku dvacet čtyři hodin denně, ale jeho pravidelná účast a snaha je zapotřebí.

Když chybí základ 

Pro budování jakéhokoli vztahu je zapotřebí přátelství a především důvěra. To jsou pilíře, na kterých se dá stavět pevné partnerské pouto. Jeden bez druhého ale nemají cenu. Důvěra bez potřebného přátelství a jistoty, že ten druhý tu pro vás vždy bude, nemá cenu. A přátelství s výhodami, ale bez důvěry, že to druhý myslí vážně, je na tom podobně.

Nevhodná snaha 

Řada mužů tvrdí, že udržet si dlouhodobý vztah se ženou je těžké hlavně kvůli tomu, že ženy nevědí, co chtějí. Ony to ale mnohdy vědí, naopak muži jsou ti, kdo ne.

Jedním z příkladů bývají nevhodné komplimenty, které při častém opakování místo pomoci podřezávají vlastní větev. Muži mají všeobecně za to, že ženy chtějí slyšet, jak jim to sluší. To je sice pravda, ale není to pravidlem. Častěji ocení, když je partner pochválí za jejich charakter, ohleduplnost či vstřícnost. Pronesené gesto na téma slušivosti dámského pozadí v nových šatech se tak ne vždy může setkat s kýženou odezvou.

Vztah na poloviční úvazek 

Na první pohled se u mnohých může zdát, že je vztah téměř ideální, ale není tomu tak. U řady mužů lze totiž narazit na velký problém - nedávají do vztahu všechno. Nevyjadřují naplno své city, nedávají do něj vše potřebné - zkrátka prožívají vztah na poloviční úvazek.

Pro dlouhotrvající svazek je přitom ochota vložit do vztahu celou svou osobnost tím největším vkladem, na kterém se dá pracovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Typické znaky podvádějících mužů

Nevěra je záležitostí mužů i žen. Obě pohlaví mají stejné šance a možnosti odolávat sexuálním svodům a pokušením, přesto muži podvádějí častěji. Ačkoliv se...

Důležitý aspekt pro pevný a spokojený vztah

Pokud chcete mít skutečně láskyplný vztah s mužem, musíte nejprve vytvořit dostatečný intimní prostor a místo pro důvěru. Jak ale zajistit, aby váš vysněný...

Výběr článků

Načítám