Hlavní obsah

Co muži na ženách považují za asexuální

Novinky, ema

Kvůli mužům se malujeme, a když nás čeká schůzka, snažíme se vypadat co nejlépe. Chodíme ke kadeřníkovi, vymýšlíme nové střihy, barvy, účesy. Jenomže možná něco děláme špatně a spíše než abychom pro mužské pokolení byly atraktivní, svými zvyky je odrazujeme.

Foto: Profimedia.cz

Co všechno považují muži na ženách za asexuální? Vadí jim především příliš mnoho make-upu.

Článek

Server wmnlife.com zmapoval několik věcí, které mužům přijdou na ženách asexuální. Obyčejný, průměrný muž módní ani kosmetické trendy příliš nesleduje, ovšem i tak může říct, co jej na ženách v tomto směru doslova irituje. A to má jak s módou, tak i kosmetikou leckdy hodně společného. A ženy to kolikrát ani nevědí.

Složité účesy

Některé parádivé dámy s nadšením na internetu sledují, jak si vytvořit ten a jak zas onen účes. Jenomže muži, jak píše wmnlife.com, se domnívají, že takové vymoženosti patří spíše na karneval nebo na focení do časopisu.

Ve všech ostatních případech preferují klasiku a přirozené vlasy bez stylingových přípravků. Kterých se mohou dotýkat, aniž by je žena upozornila, že jí mohou účes zničit, nebo měli ruce mastné či olepené od laku na vlasy.

Příliš mnoho make-upu

Pleť jako z alabastru. Určitě sen nejedné dámy, která jak v dospívání, tak i ve vyšším věku trpěla akné nebo se jí sem tam ještě stále nějaký ten pupínek udělá. Co s tím? Většinou to spraví silnější vrstva make-upu.

Jenomže to je přesně to, co se mužům nelíbí. Ačkoliv pleť vypadá zdravá a hladká a působí zdravěji, muži se domnívají, že make-up by měl být spíše neviditelný a po jeho použití by měla žena vypadat přirozeně. Je tedy lepší aplikovat spíše méně přípravku a důkladně jej vmasírovat do pleti tak, aby se nevytvořil efekt masky, který je pro muže nežádoucí.

Třpytky na očích

Milujete blyštivé stíny, tužky, zkrátka vše, co se třpytí? Špatná zpráva. I to muži považují za silně asexuální, a to především tehdy, pokud si žena nanese třpytivé stíny na celé víčko. I zde tedy platí, že méně je někdy více.

Slepené řasy

Klasika, která nikoho nepřekvapí. Slepené řasy, které se dají snadno vytvořit starou nebo nekvalitní řasenkou nebo naopak opakovaným malováním řas, nikdy nevypadají dobře.

A kupodivu si toho všimli už i muži a takové kosmetické faux pas se jim vůbec nezamlouvá. Slepené řasy nevypadají ani dobře, ani přitažlivě a nejde je přehlédnout. Pokud se vám přece jen takový hřích stane, použijte rozčesávací kartáček na řasy.

Špatně oholené tělo

Ať se nám to líbí, nebo ne, většina mužů dává v dnešní době přednost hladkému, perfektně oholenému tělu. Muži oceňují, pokud má žena dokonale vyholené podpaží, nohy a ostatní partie. Dokonce jim na tom záleží daleko víc, než jestli je žena namalovaná.

Suchá pokožka

Dotýkat se suché šupinaté pokožky není příjemné asi nikomu. Suché lokty a paty by se tak měly stát minulostí. Použijte hydratační krém, pemzu nebo speciální peeling na nohy. Po sprše vždy používejte hydratační mléka či krémy.

Zápach z úst a nažloutlé zuby

Dvě věci, které jsou absolutně tabu. Pokud je žena kuřačka, měla by se ujistit, že partnerovi nevadí, když je cítit kouřem, nebo používat ústní vodu či žvýkačku.

Pokud máte nažloutlé zuby, navštivte dentální hygienu anebo zkuste přijít na to, proč tomu tak je. Možná pijete příliš mnoho kávy, černého čaje nebo červeného vína? V obou případech je potřeba problém co nejdříve vyřešit, jde totiž o naši vizitku. Pro svěží dech u sebe vždy noste žvýkačku, pro domácí bělení použijte speciální zubní pásky nebo zubní pastu. Pomůže také správná technika čištění zubů.

Příliš mnoho parfému

Parfém má zdůraznit lidskou individualitu. Pro mnoho lidí je jejich vizitkou a součástí osobnosti. Ovšem příliš mnoho parfému může mít opačný efekt a místo návnady odradí.

Špatná konturovací tužka

Tmavé konturovací tužky na rty jsou tabu. Pokud ale v dnešní době použijete konturku na rty ve spojení se rtěnkou, přemýšlejte nad tím, jak bude vypadat například po dobré večeři nebo uprostřed večerní party.

Rtěnka totiž pomalu vymizí, ovšem kontura může být stále vidět a pravděpodobně budete souhlasit, že rty obtáhnuté tmavou konturou nevypadají vůbec atraktivně. Zejména v případě, kdy je kontura tmavší než vaše přírodní barva, takový kontrast je zcela nepřijatelný. Proto se v přítomnosti mužů pokud možno vyvarujte nepřirozených barev a nechte vyniknout svou krásu.

Reklama

Výběr článků

Načítám