Hlavní obsah

Televize ovlivňuje kvalitu vztahů víc, než si mnozí myslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte často společné večery u televize? Pak vám hrozí častěji neshody a hádky než ostatním. Dohodnout se na výběru programu totiž není vždy jednoduché. Obvykle jeden z partnerů musí ustoupit, což ne všichni zvládají s grácií. Navíc na povrch vyplouvají i další negativní pocity - vzájemného nepochopení.

Foto: Profimedia.cz

Televize může významně narušovat partnerské vztahy.

Článek

„Ústupek tak někdy bolí méně než skutečnost, že ten druhý nesdílí stejnou radost ze sledování tak oblíbeného pořadu. U někoho i takovéto věci mohou vyvolat pocity, že jsou partneři tak rozdílní, že se k sobě vůbec nehodí,“ vysvětluje psychoterapeutka Meg Battersonová.

„Problém také může být, když se dají dohromady gaučový povaleč, co hledí na televizi pořád, s někým, kdo se dívá na televizi sotva jednou týdně,“ dodává Maria Avgitidisová, která se přes deset let věnuje profesionálnímu seznamování.

Řešením mohou být moderní technologie. Partner, jehož pořad nebaví, si nasadí sluchátka a věnuje se třeba hudbě či hře na tabletu. Zásadní ale je, aby dvojice byla spolu a dotýkala se.

„Dotyk totiž vylučuje do mozku oxytocin, který pomáhá posilovat pouto a intimní propojení páru… Je jedno, že je to během hloupého televizního pořadu,“ radí Avgitidisová v článku deníku New York Post.

Reklama

Výběr článků

Načítám