Hlavní obsah

Proč dnešní muži mnohdy preferují padesátnice před dvacetiletými

Novinky, das

Ještě v roce 1920 se ženy průměrně dožívaly 50 let věku. Dnes je to o 31 let více, a tak není divu, že se současné padesátnice cítí lépe než před lety, a o typických babičkách nemůže být řeč. Což si stále více začínají uvědomovat i muži. Najít si nového partnera po padesátce tak již dávno není takový problém jako před lety. Naopak někteří i výrazně mladší muži takové vztahy upřednostňují.

Foto: Profimedia.cz

Padesátnicím nechybí dávka zdravého sebevědomí.

Článek

Dnešní padesátnice jsou navíc pro některé muže mnohem atraktivnější než výrazně mladší dívky. Podívejte se s námi na všechny jejich přednosti.

1. Vědí, kdo jsou a co chtějí

Padesátnicím nechybí dávka zdravého sebevědomí, už moc dobře vědí, co se jim líbí/nelíbí, co mají rády/nemají rády, čemu věřit/nevěřit. Dokážou být samy sebou a život si opravdu užívat. Oproti tomu dvacetileté většinu těchto věcí postrádají – potřebují ještě čas a zkušenosti, aby všechny tyto přednosti objevily.

2. Netikají jim biologické hodiny

Ženy po padesátce již netouží po dětech a rodinném životě, jak je tomu u mladších žen. Toto období již mají za sebou, navíc ani jejich odrostlé děti nemají takové potřeby. A tak se mohou mnohem víc věnovat samy sobě a věcem, které mají rády a baví je. Dokážou tedy i na mužích ocenit jiné stránky než jen vztah k dětem a také se s muži nemusí přít o výchovné postupy, které se často u partnerů odlišují.

Zároveň jsou tyto ženy finančně nezávislé, a života si tak mohou více užívat.

3. Ve vztahu je hned tak něco nepřekvapí

Většina dnešních padesátnic již má za sebou nějaké to manželství, a když ne to, tak alespoň hned několik dlouhodobých vztahů. Tím pádem mnohem snáze zvládají i případné partnerské problémy, než je tomu u mladých dívek.

Jejich komunikační dovednosti jsou již vyzrálejší a konstruktivnější. Častěji se obejdou bez větších emocí. Navíc i ve svých potřebách dokážou být otevřenější a přímější, tudíž jim i muži více rozumějí a jejich potřebám snáze vyhoví.

4. Netouží po svatbě a dalším manželství

Většina těchto žen si už svatbu prožila a po opakování netouží. Mužům se tak nemůže stát, že jim žena bude klást ultimáta buď svatba, nebo nic. O to více se s padesátnicemi budou cítit svobodněji.

Starší ženy navíc mají rády i svůj klid, tudíž mužům dopřávají mnohem více svobody. Nevadí jim, že partneři věnují svůj čas koníčkům i přátelům bez nich. Naopak uvítají, že mohou být i chvilku samy či se svými přáteli.

5. Neřeší mužskou erekci

I po intimní stránce jsou leckdy starší ženy atraktivnější. Sex s nimi může být kvalitnější a uvolněnější. Ženy snáze dosáhnou vyvrcholení a muži nemusí předvádět žádné akrobatické či nadlidské výkony. Naopak – mnohem snáze si vyhoví a najdou společné řešení. Muži se tak nemusejí obávat vlastního selhání a problémy s erekcí nevnímají jako tragédii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám