Hlavní obsah

Jak se zachovat, když muž nemůže

Novinky, bok

Sex bývá spojován převážně s potěšením a uspokojením. Ne vždy se ale zadaří, a místo romantického dovádění s partnerem přijde na přetřes problém, o kterém hlavně muži neradi slyší - neschopnost vyvrcholení. Jak by se měla partnerka zachovat, když už se něco takového stane?

Foto: Profimedia.cz

Když už se nějaký problém u partnera vyskytne, nejlepší je ho podpořit, nikdy nevyčítat.

Článek

Na vině problému, kdy muž nedosáhne v posteli vyvrcholení, může být celá řada faktorů. Nadváha, vážnější zdravotní komplikace, ale také obyčejný strach nebo stres.

Každopádně jde o situaci, do které by se dobrovolně nechtěl dostat žádný muž. Za prvé to bere snad každý muž jako vlastní selhání, a za druhé se bojí případné reakce partnerky, když už se něco takového stane.

Co by měla, nebo naopak neměla žena dělat, když se dostane její partner do podobné situace? Odpovědi přinesl server Women´s Health magazine.

Rozhodně ne - Už se ti to někdy stalo?

Více ponižující, než samotný problém, může být pro muže snad už jen dotaz partnerky, zda se mu něco podobného náhodou nepřihodilo již dříve.

Ať je odpověď jakákoli, nebude nejspíš příznivá. Pokud ano, může to značit potíže i v budoucnu, pokud ne, může ženu přepadnout podezření, že právě ona je důvodem, proč se to zrovna stalo.

A navíc, podobné dotazy prekérní situaci neřeší, proč je tedy vůbec pokládat?

Rozhodně ne - Vztahovačnost 

Určitě ti to nejde, protože mě dost nemiluješ, nejsem pro tebe dost dobrá. Ani takové chování ničemu nepomůže. Již tak dost utrápený partner dostane ještě další spršku výčitek za něco, co ani vlastně není pravda.

A hlavně, pokud by žena muže dostatečně nevzrušovala a nechtěl by se s ní milovat, asi by vůbec neskončili v posteli.

Ano - Pomoc 

Naopak, hlavním a správným krokem v takové chvíli je podpora partnera. A to jak psychická, tak i fyzická. Někdy stačí jen trošku méně tlaku, více času a pochopení partnerky, aby se problém vyřešil.

Ano i ne - kondom 

Někdy může nastat problém i v případě, kdy partner používá při sexu kondom. V takovém případě je nasnadě zvolit takový typ, který by vyhovoval nejvíce a omezoval co nejméně.

Někdy je ale výhodné navrhnout nepoužívat kondom raději vůbec. Žena by se neměla nechat k takové domluvě nutit, především pokud je s partnerem krátce a nepoužívají jiný druh ochrany.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy je lepší návštěvu u sexuologa neodkládat

Ojedinělé selhání při sexu se může stát každému a rozhodně to není důvod ke znepokojení. Pokud se ale situace opakuje častěji a nelepší se několik měsíců, je...

Výběr článků

Načítám