Hlavní obsah

Co se mužům honí hlavou před první společnou nocí s partnerkou

Novinky, bok

První společná noc je plná očekávání i obav. Kdo by ale předpokládal, že obavy trápí jen ženy, ten by moc nepochodil. I pánům se v hlavě honí nemalé množství myšlenek na to, co by se mohlo stát. A rozhodně se nejedná jen o samotný sex.

Foto: Profimedia.cz

První společně strávená noc je plná očekávání. Vše ale nemusí skončit úspěchem, například kvůli partnerovu chrápání.

Článek

Napětí i strach z toho, jak dopadne první milování, možná po samotném aktu poněkud opadnou, ale i poté zůstávají některé nevyřešené otázky. Ty přijdou na přetřes ihned poté, pokud tedy bude muž v noci poprvé sdílet s partnerkou  společné lože i během spánku.

Nejistota ohledně možných odpovědí se pak u řady mužů může projevit negativně na kvalitě jejich spánku.

A strach z nahoty rozhodně není tím největším. Co všechno mnozí muži (ale často i ženy) při první společné noci řeší, přinesl server Women´s Health magazine.

Oblíbená strana postele 

Šance, že se partnerka uvelebí zrovna na té straně postele, která je mužova oblíbená, je 50 na 50. Byť se v celkovém pohledu nemusí jednat o životně neřešitelný problém, pro některé muže jde i tak o zádrhel, který se může projevit sníženou kvalitou spánku. Dohoda, kdo kde bude spát, tak není na škodu.

Mazlení

Při první společně trávené noci lze odhalit poměrně zásadní věci – například to, jak lidé rádi usínají. Zatímco jeden se po sexu ihned otočí na bok a usíná, druhý vyžaduje vzájemné mazlení a tulení. Především objetí může být pro muže, který má při usínání rád svůj prostor, poměrně zásadní problém.

Nebudu se moc vrtět?

Zádrhel může nastat i v okamžiku, kdy se jeden z nocležníků bude moc vrtět a převalovat. Nebo častěji vstávat a odcházet na toaletu. To vše může stát za rozhodnutím, že další společná noc nebude v dohledné době opakována.

Nebudu chrápat, nebo ona? 

Dalším nevyřešeným zádrhelem může být chrápání, které opravdu dokáže kvalitu spánku výrazně narušit. A to na obou stranách. Když se takové spánkové projevy odhalí zpočátku vztahu, může to pro méně trpělivé jedince být i důvodem k jeho ukončení.

Mluvení ze spánku 

První milování a první společná noc většinou přicházejí na počátku vztahu (u odvážnějších po několika dnech, u těch zodpovědnějších po několika týdnech). Z toho samozřejmě vyplývá, že o sobě dva lidé rozhodně nevědí všechno. A také ne všechno hned chtějí prozradit.

To se ale může nechtěně stát, například když jeden z páru v noci mluví ze spaní. Obavy s tím spojené pak mohou opět negativně ovlivnit spánek.

Ranní milování

Když oba partneři první společnou noc plánují, většinou je milování očekávané a většinou také uspokojivé. Což nenápadně značí, že by se mohlo co nejdříve opakovat, například hned ráno po probuzení.

Řada mužů s tím také tak nějak automaticky počítá. Jenže když žena nebude náhodou chtít, znamená to, že nebyla v noci spokojená? I to se mužům honí hlavou, a ne vždy jsou možné odpovědi uspokojivé. Jak to vyřešit? Buď celou noc přemýšlet a nespat, nebo počkat, co přinese ráno.

Reklama

Související témata:

Související články

Co by muži měli vědět o ženách

Hlavním popudem k seznámení bývá na počátku vzájemná přitažlivost. Někdy ale další vývoj vztahu vázne jednoduše na tom, že si jedinci opačného pohlaví vzájemně...

Výběr článků

Načítám