Hlavní obsah

Největší chyby, kterých se ženy dopouštějí v manželství

Novinky, das

Rozvod není nic, na co by lidé byli hrdí. Pro mnohé je to až skutečně nejzazší řešení. A není pravdou, že za většinou rozvodů stojí muži. Chybují obě pohlaví a málokdo se z těchto chyb poučí. Podle koučky Teresy Atkinové za většinu rozvodů můžou stále se opakující chyby. Podívejte se s námi, jak si nejčastěji ubližují ženy.

Foto: Profimedia.cz

V manželství chybují obě pohlaví.

Článek

1. Svěřování se kamarádkám

Pokud se ženy rády se svými problémy v manželství svěřují kamarádkám, měly by se mít na pozoru. Ženy své vlastní problémy nikdy neberou tak vážně, jako problémy kamarádek a dost často kolem toho udělají zbytečný humbuk. Muži se tak o věcech, které měly zůstat v intimní zóně, velmi záhy dovídají od okolí, což se jednoduše neodpouští.

Pokud se už tedy chcete se svými problémy někomu svěřit, pak místo kamarádek volte raději odborníky.

2. Neustálé připomínání problémů

Komunikace je ve vztahu velmi důležitá. Nicméně to neznamená, že pokud budeme druhému neustále připomínat, co dělá špatně, že se skutečně napraví a začne se chovat jinak. Ve skutečnosti muži přímo nenávidí neustálé naléhání a místo vyhovění partnerce v podstatě od ní utíkají.

3. Partner se nezmění

Přestože ženy o řadě chyb mužů vědí již na počátku vztahu, tajně doufají, že se kvůli nim pánové změní. Ve skutečnosti se ale musejí změnit oba partneři, aby spolu byli dlouhodobě šťastní. Pracovat na sobě tak musí i ženy, což si bohužel mnohé z nich neuvědomují a svou touhou po změně druhého, o své partnery přicházejí.

4. Negativní optika

Pokud žena na muži vidí jen samé chyby a místo chvály jej neustále kritizuje, pak se muži nelze divit, že uteče. Muži se totiž velmi záhy dostanou do stavu, kdy si jsou jistí, že ať udělají, co udělají, bude to špatně, a přestanou se úplně snažit. Protože to stejně nikdo neocení.

5. Zakázaná slova

Při výčitkách ženy často používají věty typu: „Myslím, že si zasloužím...” Podle odborníků by na podobné věty měly zcela zapomenout. Ty totiž obvykle nejsou konstatováním, nýbrž vyčítáním chybějících věcí.  Pokud ženy chtějí něčeho dosáhnout, pak se musí obejít bez výčitek i vydírání.

Není špatné zdůraznit svou vlastní cenu  a vysvětlit druhému, co je a není pro nás důležité, ale velmi důležitá je forma sdělení. Přirovnat své potřeby k potřebám druhého a nevynucovat si za každou cenu pochopení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám