Hlavní obsah

K úpadku sexuálního života v manželství dochází už po čtyřech letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex patří k životu a partnerství naprosto neodmyslitelně. Ovšem přijde den, kdy mezi partnerskou dvojicí zájem, přitažlivost a vášeň začne pomalu opadat. Průzkum ukázal, že po svatbě tento stav přichází většinou po čtyřech letech.

Foto: Profimedia.cz

Párová sexualita se vyvíjí a zraje jako vztah, jako vše v životě. Ilustrační foto

Článek

Sex je jednou z podstatných stránek manželského života. Když tedy začne upadat, většinou dochází ke zhoršení kvality soužití dvojice. Tento jev se nevyhne většině párů a dochází k němu nejčastěji po čtyřech letech soužití. Tehdy se začnou partneři sexu vyhýbat a vzájemná přitažlivost slábne.

„Sex může být někdy dokonce až na posledním místě priorit manželů. Jednatřicet procent můžu a osmnáct procent žen pak otevřeně přiznává, že jsou ve vztahu sexuálně neuspokojení,“ uvedl doktor Peter Saddington v rozhovoru pro britský deník The Star.

Z průzkumu společnosti Relate vyplývá, že z pěti tisíc dotázaných byla se svým sexuálním životem po pěti letech vztahu spokojena jen polovina. Na libido partnerů přitom působí negativně řada věcí. Především stres v práci při budování kariéry, péče o děti, zdravotní potíže či deprese.

Největší chybou pak bývá, že lidé srovnávají sex po letech s tím, který zažívali, když se s partnerem poznali. Párová sexualita se vyvíjí a zraje jako vztah, jako vše v životě. Co je mladé a svěží, není stejně plné energie po letech. Ale není také tak kvalitní a zralé, jako když se na tom mnoho let pracuje. Krach vztahu a sexuálního soužití čeká všechny, kdo očekávají, že vše bude klapat samo bez snahy a úsilí.

Reklama

Související témata:

Související články

Když z manželství vymizí intimní chvilky

Manželství bez sexu? Asi ne úplně ideální představa. Jenomže jak už to tak postupem času bývá, bohužel se intimní chvilky u některých párů postupně vytrácejí.

Výběr článků

Načítám