Hlavní obsah

Co by měla žena vyzkoušet ještě před svatbou

Novinky, bok

Svatba je významným okamžikem v životě každé ženy. Jde o přelomový krok, kdy se ze svobodné dívky stává vdaná paní. A jako taková už nebude moci podnikat určité věci. Nebo se alespoň očekává, že je dělat nebude. Proto je vhodné si některé z nich užít nebo vyzkoušet ještě před svatbou.

Foto: Profimedia.cz

Pro pohodové manželství a klid obou partnerů je vhodné, aby žena některé věci podnikla, naučila se nebo vyzkoušela ještě před svatbou.

Článek

Vstup do manželství je nejen romantickým okamžikem, ale také zodpovědným krokem. Bude-li se do něj žena hrnout ve spěchu a zbrkle, nemusí mít šťastný konec. Naopak může hrozit rozvod, a to z jakýchkoli příčin. Třeba kvůli nesplněným touhám.

Je proto vhodné, aby se vybouřila ještě před svatbou, má-li tu potřebu, a do manželství potom vstupovala se zodpovědným přístupem.

Vztahové poradkyně Diana Kirschnerová, Rachel Sussmanová a Marni Battistová pro server Women´s Health magazine sestavily krátký přehled věcí, které by si měly ženy užít ještě před svatbou, pokud mají tu možnost.

Rande naslepo 

Pokud se ze schůzky naslepo nestane každodenní rituál, při kterém bude žena střídat muže jako ponožky, může tuto zkušenost okusit před svatbou alespoň jednou. O to méně ji to bude lákat po svatbě.

Vlastní potěšení

Ve vztahu víc než kde jinde je vhodné vědět, co se ženě v sexu líbí, a co chce. Zjišťovat to až po svatbě, v horším případě i s jinými muži, není dobrý nápad. Pokud dokáže manželovi vyjádřit, co se jí přesně v posteli líbí, oba si užijí sex mnohem víc. Muži totiž neumí číst myšlenky, mají rádi přímé sdělení.

Single život 

Být chvíli závislá sama na sobě, vědět, co všechno vlastním přičiněním dokáže, není pro ženu rozhodně špatná zkušenost. I zde ale platí, pokud má potřebu to zjišťovat, ať tak udělá ještě před svatbou. Narušené manželství kvůli této zkušenosti se jen těžko napravuje.

Partnerovy přednosti 

Zjišťovat až po svatbě, jaké kvality a přednosti by měl mít životní partner, je už trochu pozdě. V takovém případě je rozvod doslova na spadnutí, pokud některá z vlastností nebude náhodou pasovat. Proto je na místě ujistit se v tom, čím by měl muž oplývat, ještě za svobodna.

Správa financí

Finance se promítají do života každého člověka. Po svatbě je jen rozdíl v tom, že se o ně dělí dva. Pokud jeden z partnerů nebude umět hospodařit a bude mít problém vyjít s penězi, může to být vážným problémem v partnerském vztahu. Čím dříve se naučí žena spravovat své finance, vycházet s nimi, o to méně budou hrozit hádky kvůli dluhům v manželství.

Vize budoucnosti s partnerem

Ještě před svatbou je také dobré si promluvit s partnerem o budoucnosti. Začít až s prstenem na ruce přesvědčovat toho druhého, že se společné plány vlastně nehodí do vašich představ, není dobrý nápad.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám