Hlavní obsah

Lidé si v posteli raději přečtou knihu, než aby se milovali

Novinky, das

Lidé se sexu oddávají čím dál méně – průměrný počet pohlavních styků klesl z dřívějších pěti na tři měsíčně. Jak ukázal nejnovější průzkum britského institutu Natsal (Národní průzkum sexuálních postojů a životního stylu), lidé se nejen čím dál méně milují, ale i postrádají jakoukoliv inspiraci k experimentování. Mnozí zkoušeli něco nového naposledy před více než rokem.

Foto: Profimedia.cz

Většinu lidí dokáže dostat do správné nálady pro sex beletrie pro dospělé, jen 40 % z nich ale dokáže svou fantazii sdílet se svými partnery.

Článek

A to přestože z průzkumu jasně vyplynulo, že 47 % dotázaných by si přálo, aby jejich protějšek byl více otevřen fantazii. Přičemž přímo chuť k rozšiřování sexuálních obzorů mělo 43 % z nich už jen proto, že jsou hraví a od sexu očekávají víc než jen pouhé uspokojení.

Pravděpodobně jim jejich partneři, ale moc nenaslouchají, jelikož z průzkumu také vyplynulo, že si lidé mnohdy v posteli přečtou raději pěknou knihu, než aby se milovali.

Lidé preferují realitu před fikcí

Přestože většinu lidí dokáže dostat do správné nálady pro sex beletrie pro dospělé, jen 40 % z nich je svou fantazii schopno dál sdílet se svými protějšky. Jak ukazuje průzkum společnosti Durex, až třetina dospělých se cítí trapně, pokud má s protějškem sdílet své sexuální představy či náměty na hry.

Mezi nejpopulárnější věci, se kterými lidé experimentují, tak pak patří hraní rolí (17 %), zkoušení sexuálních pomůcek (17 %) a používání lubrikačního gelu (10 %). Což je velmi smutné v době, kdy mají milenci tolik možností.

„Přirozeně jsme přitahování ke zkoumání vlastního sexuálního potenciálu, k rozšiřování hranic a hledání nového pozdvižení. Každý den hledáme inspiraci z videí a knih, bohužel ale ne vždy přenášíme tato dobrodružství do vlastních životů,” vysvětluje odbornice přes vztahy Susan Quilliamová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám