Hlavní obsah

Když z manželství vymizí intimní chvilky

Novinky, ema

Manželství bez sexu? Asi ne úplně ideální představa. Jenomže jak už to tak postupem času bývá, bohužel se intimní chvilky u některých párů postupně vytrácejí.

Foto: Profimedia.cz

Pokud muž ženu miluje, měl by s ní hodně komunikovat, zlepší se pak i jejich sexuální život.

Článek

Tým expertů dal ale dohromady několik rad, jak v manželském životě podnítit ženinu touhu a zajistit si tak její opětovný zájem o sex. Doktorka Alie Zolbrodová, specializující se na manželské a párové terapie, tvrdí, že nic není ztraceno ani v případě, kdy se žena v manželství staví k sexu spíše odmítavě. Podle ní vždy existují určité podněty, které v ženě mohou znovu probudit sexuální chtíč.

„Pokud jste ženatý muž s aktivním zájmem o sex, a jste ve vztahu ten, komu vzájemné sblížení velmi chybí, zřejmě si pokládáte otázku, proč nemá vaše partnerka stejné pocity. Proč už její chtíč není takový jako za doby, kdy jste spolu chodili,“ říká Alie Zolbrodová.

Jenomže to je otázka, nad kterou dumají milióny mužů a stále se nemohou dobrat k řešení. A mnohdy nad tím přemýšlejí i několik let, než se odhodlají o problému mluvit, nebo ho dokonce řešit. Sexuální expertka proto přináší rady a také zajímavou studii, která vrhá nové světlo na tuto ožehavou sexuální problematiku. Nabízí tak mužům řešení jejich bezmoci a ukazuje tři rady k tomu, jak zlepšit svůj sexuální život.

První studie byla provedena na 2632 ženách, které se podrobily průzkumu ženské sexuality s cílem pochopit ji a proniknout do tajů ženského uspokojení. Byly použity čtyři úrovně sexuálního uspokojení: spokojenost se sexuálním stykem, spokojenost s erotickým nábojem, který ale nevedl k pohlavnímu styku, sexuální uspokojení za poslední tři měsíce a celoživotní sexuální uspokojení obecně.

Výsledky ukázaly, že komunikace a spolupráce s partnerem nejsilněji předpovídala to, jak byla žena v sexuálním životě uspokojována. Tedy šlo o to, že pokud ve vztahu fungovala rovnováha a muž a žena spolu rozumně a zdravě komunikovali a neměli zábrany řešit spolu jakýkoliv problém, byla úroveň sexuální spokojenosti velmi vysoká.

Komunikace především

Když ženy mluví o komunikaci, neznamená to jen, že si přejí, aby je partner pozorně poslouchal, a to na denní bázi. Když například partnerka řekne, že jí není dobře, a to zrovna kvůli právě probíhající periodě, a že se jí v noci špatně spalo, přeje si, aby muž tuto informaci zaznamenal, zapřemýšlel nad ní a také si ji i zapamatoval. To znamená, že absolutně nepřichází v úvahu, že informaci přejde a večer po ženě požaduje sex.

„Pokud muž ženu miluje, měl by s ní komunikovat, vědět, jak se cítí, a také poznat, kdy je žena na sex naladěná a kdy ne. Není také od věci, pokud se muž ženy zeptá, jestli se později toho dne cítí lépe. Také může nabídnout masáž, ovšem bez erotického podtónu,“ varuje Zolbrodová na yourtango.com.

„Pokud muži řeknu, že mi moje kamarádka udělala něco hodně ošklivého, když jsme spolu byly na schůzce, bude jen tiše naslouchat a podporovat mě. A potom, po čtyřech dnech, kdy už na ni nebudu naštvaná, mu budu popisovat, jak jsme si spolu báječně užily sobotní odpoledne nakupováním a on na to například zareaguje, že je rád, že jsme si ten problém už vyříkaly. Tehdy vím, že mi naslouchá a nejsou mu lhostejné mé pocity i detaily mého života. A to samozřejmě souvisí i s láskou a tím, že je pak žena ve vztahu šťastná,” uzavírá vztahová odbornice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám