Hlavní obsah

Mýty o sexu aneb čemu určitě nevěřit

Spoustu sexuálních mýtů si s sebou lidé nesou až do dospělosti. Mnozí si tato nesmyslná „fakta” odnášejí i do dlouhodobých vztahů a manželství. Takové mýty mohou ovšem zásadně ovlivnit kvalitu i vývoj vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Nevěřte sexuálním mýtům.

Článek

Ačkoliv začínají být lidé o sexuálních problémech a mýtech čím dál více informovaní, najdou se i výjimky, kdy mají naprosto mylné a zavádějící informace. Jedním z nejčastějších mýtů je například tvrzení, že žena nemůže během menstruace otěhotnět.

Během menstruace nelze otěhotnět

Ačkoliv je pravděpodobnost početí během periody velmi nízká, není nereálná. A to především díky tomu, že mužské spermie mohou v těle ženy přežívat několik dní, a některé ženy mají dokonce dlouhou periodu, která může volně navazovat na ovulaci. V tomto případě je vhodné se při styku při menstruaci chránit, především pak v případě, že žena neplánuje přijít do jiného stavu.

Infarkt při sexu

Všichni znají notoricky známé historky o tom, jak se starší muž při vášnivé noci promiloval až k zástavě srdce a zemřel. Podle doktorů Aarona Carolla a doktorky Rachel Vreemanové je zde mizivé riziko jedna k miliónu, že pokud kouříte a máte diabetes, může se tato nehoda doopravdy stát. Milování je totiž pro naše zdraví naopak velmi prospěšné. Jedna studie ukázala, že muži, již mají sex dvakrát týdně a více, vykazují nižší výsledky vzniku kardiovaskulárních onemocnění než ostatní.

 V manželství se nemasturbuje

Jsem ženatý nebo vdaná. Mám sexu dostatek, tudíž se nemusím sebeuspokojovat. Takováto tvrzení nejsou výjimkou ani mezi dospělými. „Mýtus, že si lidé v manželském svazku nemohou užívat sami sebe a sexuálně se uspokojovat, je nesmysl,” říká expertka na sex a lifestyle Dana Myersová. „U zaneprázdněných maminek na mateřské je to způsob, jak odventilovat stres a proniknout do toho, co se jim líbí. Později do toho může žena zapojit i svého partnera,” dodává Myersová.

Je otázkou času, kdy se stane muž nevěrným

Podvádění není nevyhnutelné. A ani věk není stěžejním faktorem. Lidé obecně, a to jak muži, tak i ženy nevyjímaje, spojuje pravděpodobnost, že pokud nejsou ve vztahu spokojení nebo jsou sexuálně nesehraní, mohou tyto skutečnosti vést k nevěře. Rozhodně ale nevěra není jen výhradou mužů.

Ženy potřebují sex méně než muži

Lidé to říkají od nepaměti. Muž byl vždy považován za nadsamce a naopak. „Jde o to, že ženy byly od počátku kulturně předpojaté tak, aby je muži vnímali jako sexuální bytosti. Pokud ale přijde na biologii, bylo prokázáno, že ženy mají všeobecně velmi silný sexuální apetit,” říká Caroll pro huffingtonpost.com.

Velké ruce, velký penis

Taky jste už určitě slyšeli, že velké ruce a nohy značí značně vyvinutého muže? Ačkoliv jsou stejné geny zapojené do růstu genitálií, a všech končetin včetně prstů u rukou a nohou, nikdy nebyla prokázána žádná dokazující spojitost. „Není žádný přesvědčivý důkaz o tom, že muži s velkýma rukama nebo nohama, mají větší penisy,” říkají lékaři.

Reklama

Související témata:

Související články

Povolání a jeho vliv na milostný život

Může mít zaměstnání vliv na náš sexuální a partnerský život? Nová seznamovací aplikace Clover potvrdila, že ano. Ve studii zkoumala na třiatřicet tisíc...

Výběr článků

Načítám