Hlavní obsah

I muži rozebírají vztahy se svými kamarády

Novinky, bok

Všeobecně se ví, že ženy probírají se svými kamarádkami vztahové problémy a rozebírají i detaily. Už málokdo by ale s jistotou řekl to samé o mužích. Přitom i pánové s kamarády rádi rozebírají své vztahy, a dokonce víc, než by mnozí tušili.

Foto: Profimedia.cz

Vztahové problémy či úspěchy mezi sebou neřeší jen ženy, i muži jsou k takovému chování sdílní.

Článek

Americká společnost Quirk chtěla zjistit, jak jsou na tom pánové různého věku se vztahy a svěřováním se s problémy či radostmi. V rámci průzkumu na dané téma proto odborníci oslovili na 900 mužů ve věku 18-49 let a chtěli po nich, aby prozradili, s jakými tématy nemají problém svěřit se svým kamarádům.

Už základní pohled na celou problematiku přinesl zajímavé zjištění, a to když hned zpočátku rozbil teorii, že muži se mezi sebou baví jen o sportu, jednoduchých a neosobních věcech. Celých 69 % dotázaných se totiž přiznalo, že vcelku běžně hovoří s kamarády o lásce, vztazích i zdraví.

Celá třetina mužů uvedla, že by jim nevadilo sdílet i větší detaily ze vztahu, pouze pár jedinců naopak uvedlo, že podrobnosti ze svého života s kamarády neprobírají. A to se týká překvapivě i sexu (s přibývajícím věkem se ochota o něm mluvit snižuje).

Reálné zpovědi

A co tedy pánové bez otálení prozradí? Odpovědi některých dotazovaných přinesl server Women´s Health magazine.

„Nemám problém se bavit o sexu, hlavně o tom, jak často ho provozuji. Nerozebírám ale detaily, jak dobrá byla přítelkyně v posteli a tak. Postěžuji si ale docela rád, jak moc mě případně komanduje a co s tím dělat. My chlapi většinou věci řešíme tak, jako bychom měli vždycky pravdu, a ženy ne,” svěřil se Roland S.

Další z účastníků průzkumu, který neuvedl svoje jméno, uvedl, že při schůzce se spolužákem ze školy probírali vztahy, zvláště obavy, že jeho dlouholetá přítelkyně ho nutí do svatby. „Bylo jednoduše fajn někomu se svěřit, i když to aktuálně nic nevyřešilo.”

„Většina kamarádů, které mám, ráda mluví hlavně o tom, v čem jsou výjimeční. A to nejen v posteli, ale třeba v práci, rádi sdílejí svoje úspěchy, různé znalosti,” uvedl Andrew L.

Různá pohlaví, stejné chování

Co z toho plyne? Možná to, že muži a ženy jsou alespoň v ohledu sdílení různých vztahových informací téměř na jedné vlně. Ženy sice oproti mužům rády zacházejí do větších podrobností, ani pánové se ale o svých vztazích rozhodně nestydí mluvit.

Také se rádi pochlubí, že rande z minulého večera bylo skvělé a že ona žena je jedinečná a perfektní, a možná i ta pravá.

Do chvíle, než se žena ze svého okolí nedozví nějakou nepříjemnost nebo detail, který byl určen jen partnerovi, určitě nebude na škodu, když i pánové budou se svými kamarády čas od času rozebírat svůj vztah.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak okořenit vztah v předvánočním čase

V předvánočním čase vládne ze všech stran jen stres. Ženy touží utvořit pohodu doma, kde bude nejen krásně naklizeno, ale také vyzdobeno a ovoněno vánočním...

Výběr článků

Načítám